Η Γερμανία θα προσφέρει εμβόλια σε όλους έως τον Ιούνιο
Γ. Σπαν

Η Γερμανία θα προσφέρει εμβόλια σε όλους έως τον Ιούνιο

Από τον επόμενο μήνα, η Γερμανία θα αρχίσει να προσφέρει τα εμβόλια κατά της Covid-19 σε όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν, δήλωσε πριν από λίγο ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν. 

O υπουργός Υγείας, μιλώντας στη Μπούντεσρατ (Άνω Βουλή) είπε ότι θεωρεί ότι η Γερμανία θα μπορέσει να καταργήσει τη σειρά προτεραιότητας από τον Ιούνιο, δηλώνοντας ότι θα χαρεί, αν αυτό καταστεί δυνατόν ακόμα νωρίτερα.

Νωρίτερα, ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν είχε προβλέψει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει ήδη από το τέλος Μαΐου. «Αν μπορούμε να το κάνουμε νωρίτερα, θα χαρώ πολύ», δήλωσε σχετικά ο κ. Σπαν και εξήγησε ότι εντός του Μαΐου θα εμβολιαστούν άτομα άνω των 60 ετών και ειδικές επαγγελματικές ομάδες.

Τη σειρά προτεραιότητας – μόνο σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca – καταργεί αύριο και το κρατίδιο του Βερολίνου, μετά την Σαξωνία και το Μεκλεμβούργο-Πομερανία. Το εμβόλιο, σύμφωνα με την Διαρκή Επιτροπή Εμβολιασμών, χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών, αλλά και σε νεότερα άτομα, εφόσον το εγκρίνει ο γιατρός τους.