Η γαλλική Alstom θα παραδώσει στη Μελβούρνη αμαξοστοιχίες 300 εκατ. ευρώ

Η γαλλική Alstom θα παραδώσει στη Μελβούρνη αμαξοστοιχίες 300 εκατ. ευρώ

Η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Alstom υπέγραψε συμβόλαιο για να παραδώσει στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, 25 προαστιακούς σιδηροδρόμους έναντι ποσού 300 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η επιχείρηση.

«Τα τρένα θα σχεδιάζονται και θα κατασκευάζονται στην πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία και θα αποτελούνται σε ποσοστό τουλάχιστον 60% από εγχώρια υλικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η παραγγελία εντάσσεται στον σχεδιασμό που έχει γίνει μαζί με τη διεύθυνση Μεταφορών της πολιτείας της Βικτόρια, η οποία περιλαμβάνει τη Μελβούρνη και την Καμπέρα, για περίοδο δύο ετών. Η Alstom διαθέτει εγκατάσταση τοπικής παραγωγής στο Μπαλαράτ.

«Η Alstom είναι ευτυχής που συνεχίζει τη σύμπραξή της με την κυβέρνηση της Βικτόρια και την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χάρη στην οποία θα συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε τρένα για τη Βικτόρια στη Βικτόρια», ανακοίνωσε ο Μαρκ Κόξον, γενικός διευθυντής της Alstom Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος διευκρίνισε πως η Alstom είχε ήδη παραδώσει στην πόλη «τα πιο αξιόπιστα τρένα της τα είκοσι τελευταία χρόνια».

Η ανακοίνωση έγινε ενώ μια κρίση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Γαλλία και την Αυστραλία μετά την ακύρωση του συμβολαίου πώλησης συμβατικών υποβρυχίων του γαλλικού ομίλου Naval Group στην αυστραλιανή κυβέρνηση.