Η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι θα είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι θα είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι (Jen Psaki) αναλαμβάνει τη θέση της εκπροσώπου Τύπου της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν, ούσα μία από τις επτά γυναίκες  στην ομάδα επικοινωνίας του προέδρου.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα» έγραψε σε ανάρτησή της η Τζεν Ψάκι μετά την ανακοίνωση για τη νέα της θέση. 

Η ανακοίνωση του διορισμού της Ψακι ήρθε μαζί με άλλα έξι ονόματα γυναικών για το επικοινωνιακό επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου κάτι που  σημαίνει ότι για πρώτη φορά, όλα τα άτομα που θα είναι επιφορτισμένα με το απαιτητικό έργο να επικοινωνούν τις αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, θα είναι γυναίκες. 

Πριν απο τη θέση αυτή η Ψακι εργάζονταν για την καμπάνια του Τζο Μπάιντεν. 

Η Ψάκι κατάγεται από τη Μεσσηνία, ενώ γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Από νωρίς ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για την πολιτική και, στα 23 της μόλις χρόνια, άρχισε να αναλαμβάνει τη δυναμική προώθηση υποψηφίων Γερουσιαστών. Το 2008, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου της περιοδείας του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναγνώρισε τις ικανότητές της και δε δίστασε να την προάγει σε υπεύθυνη επικοινωνίας του, το 2009. Από το 2015 και έως το τέλος της θητείας του αγαπημένου Προέδρου των Αμερικανών, ήταν η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Όταν, πια, στην εξουσία ανέβηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, η Τζεν Ψάκι ξεκίνησε να εργάζεται ως πολιτική ανταποκρίτρια του CNN. Δε έχασε την επαφή της με τους Δημοκρατικούς, όμως. Έτσι, αμέσως μπήκε στην προεκλογική ομάδα των Μπάιντεν – Χάρις και, τώρα, βρίσκεται στη σημαντικότερη θέση της καριέρας της.