7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

Γερμανία: Διαδήλωση εναντίον της διάλυσης κατάληψης στο Βερολίνο

Γερμανία: Διαδήλωση εναντίον της διάλυσης κατάληψης στο Βερολίνο
APimages

Εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία χθες Σάββατο στους δρόμους του Βερολίνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο να τερματιστεί η κατάληψη οικοπέδου από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη γερμανική πρωτεύουσα.

Εκτοξεύθηκαν μερικά πυροτεχνήματα καθώς διαδηλωτές, ορισμένοι ντυμένοι στα μαύρα με καλυμμένα τα πρόσωπα, έκαναν πορεία από το Κρόιτσμπεργκ στο Φρίντριχσαϊν. Η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας είχε αναπτύξει ισχυρή δύναμη για να επιτηρεί την κινητοποίηση.

Δημοσιογράφος του Γερμανικού Πρακτορείου επιτόπου υπολόγισε πως οι διαδηλωτές ήταν περίπου χίλιοι.

Η κατάληψη αναμένεται να διαλυθεί τη 15η Οκτωβρίου, όμως συμμετέχοντες σε αυτή προειδοποιούν ότι δεν θα εγκαταλείψουν χωρίς αντίσταση. Τα τρέιλερ σχηματίζουν καταυλισμό σε οικόπεδο πλάι σε βομβαρδισμένο επί δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και εγκαταλελειμμένο επί των ημερών της Λαοκρατικής Δημοκρατίας κτίριο όπου βρισκόταν άλλη κατάληψη, πανκ, αναρχικών και αυτόνομων, από το 1990, η λεγόμενη Κέπι. Είναι μια από τις τελευταίες καταλήψεις του χώρου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που απομένουν στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας. Εκεί εκτιμάται πως ζουν μόνιμα περίπου 30 άνθρωποι.

Τον Ιούνιο δικαστήριο διέταξε να εκκαθαριστεί ο χώρος αυτός περίπου 2.600 τετραγωνικών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ