Gallup: Τουλάχιστον 18 εκατομμύρια Αμερικανοί αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ

Gallup: Τουλάχιστον 18 εκατομμύρια Αμερικανοί αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ

Τουλάχιστον 18 εκατομμύρια Αμερικανοί αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup, η οποία δείχνει μια αύξηση της τάξης του 60% μεταξύ του 2012 και του 2020.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη επιβεβαιώνει το γεγονός ότι περισσότεροι Αμερικανοί από ποτέ προσδιορίζουν ελεύθερα τους εαυτούς τους ως λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλους, τρανσέξουαλ ή queer. 

Οι ερευνητές λένε στην εφημερίδα Guardian ότι τα ευρήματα οφείλονται εν μέρει σε μια αναδυόμενη γενιά νέων που έχουν επιλέξει να ζήσουν ανοιχτά με μια ταυτότητα διαφορετική από την ετεροφυλόφιλη.

«Αντικατοπτρίζει αυτό που βλέπουμε στην κοινωνία και τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει», δήλωσε για λογαριασμό της Gallup ο ερευνητής Τζεφ Τζόουνς, λέγοντας αργότερα στο δίκτυο NBC News ότι «οι νεότεροι μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου το να είσαι ομοφυλόφιλος, λεσβία ή αμφιφυλόφιλος δεν είναι τόσο ταμπού όσο ήταν στο παρελθόν».

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι η ηλικία ομάδα που ηγείται της ταυτότητας ΛΟΑΤΚΙ είναι μέλη της Generation Z, δηλαδή 18 έως 23 ετών. 

Το 54,6% των ερωτηθέντων προσδιορίζουν τον εαυτό τους ως αμφιφυλόφιλο, το 24,5% ως ομοφυλόφιλο, το 11,7% ως λεσβία και το 11,3% ως τρανσέξουαλ. Περισσότερο από το 3% είπε ότι χρησιμοποίησαν έναν άλλο όρο για να περιγράψουν την ταυτότητά τους, όπως queer ή pansexual.

«Πριν από λιγότερο από 20 χρόνια, το να είσαι μόνο σε σχέση με το ίδιο φύλο θα μπορούσε να είναι έγκλημα. Τώρα, οι ΛΟΑΤΚΙ μπορούν να παντρευτούν το άτομο που αγαπούν, και το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε μόλις πέρυσι ότι δεν είναι νόμιμο να απολύσει κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι ΛΟΑΤΚΙ», τόνισε στην Guardian η οργάνωση Movement Advancement Project.