7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Γαλλία: «Ανοικτό» το ενδεχόμενο νέας επιβολής μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας

Γαλλία: «Ανοικτό» το ενδεχόμενο νέας επιβολής μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας
AP Photo/Nicolas Garriga

Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας επιβολής μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Γαλλία για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19 καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται, δήλωσε σήμερα στο BFM TV ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες, Κυριακή, περισσότερα από 12.500 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ επρόκειτο για την τρίτη ημέρα που ο αριθμός τους ξεπερνούσε τις 10.000, καθώς η ταχεία εξάπλωση του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος υφυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι η επιβολή από τη Βρετανία περιορισμών σε αυτούς που φθάνουν στη χώρα από τη Γαλλία φαίνεται μάλλον "υπερβολική".

Το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι όσοι έρχονται από τη Γαλλία θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 10 ημέρες μετά την είσοδό τους στη Βρετανία.

"Δεν πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στηρίζονται απολύτως σε επιστημονικές βάσεις. Τις βρίσκουμε υπερβολικές", πρόσθεσε στις δηλώσεις που έκανε στο BFM TV.

Πηγή: Reuters