7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Έτοιμη η Λευκωσία για νέα διάσκεψη για το Κυπριακό

Έτοιμη η Λευκωσία για νέα διάσκεψη για το Κυπριακό
Eurokinissi

Συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του γγ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, στη Λευκωσία, ο Ν. Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε στην Τζ. Λουτ την ετοιμότητά του να συμμετάσχει τόσο σε νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε ουσιαστικές συνομιλίες, με σκοπό την εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των σχετικών όρων εντολής του γγ των ΗΕ.

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Όπως αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επανέλαβε τις προτάσεις του για ουσιαστικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως αυτά έχουν γνωστοποιηθεί στον γγ των ΗΕ σε επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όπως αυτά κατατέθηκαν κατά την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου. Εξέφρασε, την ίδια στιγμή, την ετοιμότητά του, αν ο γγ το κρίνει χρήσιμο, για κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο Ν. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Ιουνίου, με τον γγ των ΗΕ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, με τον οποίο θα συζητήσει το όλο φάσμα του Κυπριακού και θα θέσει εκ νέου στον γγ των ΗΕ τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.