«Έσπασε» την παράδοση και η USA Today: Στηρίζει τον Τζο Μπάιντεν

«Έσπασε» την παράδοση και η USA Today: Στηρίζει τον Τζο Μπάιντεν

Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες σε κυκλοφορία των ΗΠΑ έσπασε την 38χρονη παράδοση που την ήθελε να μην λαμβάνει  θέση υπέρ υποψηφίου για την προεδρία της χώρας, στηρίζοντας τον δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν έναντι του σημερινού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Χρησιμοποιώντας τη ρήση του Ρόναλντ Ρήγκαν με αντίπαλο τον Τζίμι Κάρτερ στις εκλογές του 1980 όταν είχε ρωτήσει τους Αμερικανούς πολίτες «Είστε καλύτερα από ότι ήσασταν πριν τέσσερα χρόνια», η εφημερίδα τεκμηριώνει τη στήριξη της στον Μπάιντεν.

«Ίσως σας άρεσε το λαϊκιστικό, αντι-ελιτιστικό μήνυμα του Τραμπ. Ίσως δεν μπορούσατε να αντέξετε την ιδέα να υποστηρίξετε έναν Δημοκρατικό τόσο πολωτικό όσο η Κλίντον. Ίσως ψηφίσατε για έναν υποψήφιο από μικρό κόμμα, ή απλώς μείνατε στο σπίτι», αναφέρει το κεντρικό άρθρο.

«Τώρα, δύο εβδομάδες μέχρι την ημέρα των Εκλογών, σας προτείνουμε να εξετάσετε μια παραλλαγή της ερώτησης που έθεσε ο Ρήγκαν στους ψηφοφόρους το 1980: Είναι η Αμερική καλύτερη τώρα από ό, τι πριν από τέσσερα χρόνια;».

Η στήριξη της USA Today, έρχεται να προστεθεί σε εκείνες των επιστημονικών περιοδικών κύρους, Nature, Scientific American, New England Journal of Medicine και Lancet Oncology που πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία τους προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση υψηλής σημασίας.

AP Photo/Carolyn Kaster