7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ερντογάν: Θα πιάσουμε τους μαφιόζους και θα τους φέρουμε πίσω

Ερντογάν: Θα πιάσουμε τους μαφιόζους και θα τους φέρουμε πίσω
Mustafa Kamaci/Turkish Presidency via AP

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας με αφορμή τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ δεσμεύθηκε να καταπολεμήσει τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος και να φέρει πίσω στη χώρα τους αρχηγούς τους προκειμένου να δικαστούν.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party) στην Άγκυρα, ο Ερντογάν εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον υπουργό Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού καθώς είπε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις που αντιμετωπίζει άμεσα στοχεύουν την ασφάλεια στη χώρα.

«Η Τουρκία θα αποτρέψει αυτές τις συνωμοσίες και θα φέρει τα αφεντικά οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα προκειμένου να τα παραδώσει στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος σε μια σειρά δηλώσεων του Πεκέρ μέσω βίντεο.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι το γεγονός ότι ο Πέκερ στόχευσε επίσης τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Μπινάλι Γιλντίριμ δείχνει ότι θέλει να διαταράξει τη «εσωτερική ειρήνη» της Τουρκίας. Ο αρχιμαφιόζος υποστήριξε ότι ο γιος του, Ερκάν Γιλντιρίμ επισκέφθηκε τη Βενεζουέλα για να δημιουργήσει το ναρκοδίκτυο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

«Παρακολουθούμε όλους τους εγκληματίες όπου κι αν πάνε στον κόσμο» είπε, προσθέτοντας ότι το τουρκικό δικαστικό σώμα θα ερευνήσει όλα τα «ψέματα και συκοφαντίες» και θα δημοσιοποιήσει τα ευρήματά του.

Προηγούμενα βίντεο του τούρκου αρχιμαφιόζου περιλαμβάνουν κατηγορίες για βιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών, δολοφονίες με στόχο κορυφαίους τούρκους αξιωματούχους που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι πιο εξέχοντες μεταξύ αυτών που εμπλέκονται είναι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας και υπουργός Εσωτερικών Μεχμέτ Αγκάρ, ενώ έχει γίνει αναφορά και στον γαμπρό του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ και τον αδελφό του Σερχάτ Αλμπαϊράκ.