Επίθεση Οκτάι σε Σακελλαροπούλου: Αστεία προπαγάνδα οι κατηγορίες της

Επίθεση Οκτάι σε Σακελλαροπούλου: Αστεία προπαγάνδα οι κατηγορίες της

Επίθεση κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εξαπέλυσε ο Φουάτ Οκτάι, χαρακτηρίζοντας «σστεία προπαγάνδα και πρόκληση» τις δηλώσεις της χθες από την Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «θα είναι προς το συμφέρον όλης της χώρας αν η Πρόεδρος της Ελλάδας υιοθετήσει τον λόγο της ειρήνης και του διαλόγου αντί του πολέμου». 

«Οι κατηγορίες της Ελληνίδας Προέδρου κατά της Τουρκίας είναι μια αστεία, μάταιη προπαγάνδα και πρόκληση» πρόσθεσε ο Οκτάι.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε, μεταξύ άλλων, χθες από τη Λευκωσία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη: 

«Η εμπρηστική ρητορική της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας έχουν προκαλέσει πρωτοφανή ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ένταση που δεν στρέφεται βέβαια μόνο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς υπονομεύει ανοικτά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Η κα Σακελλαροπούλου επισήμανε ακόμα ότι «ούτε η Ελλάδα ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε τουρκικά τετελεσμένα και να συναινέσουμε σε διχοτομικές λύσεις αποδοχής και νομιμοποίησης των συνεπειών της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο».