7ος χρόνος, ημέρα 2155η
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ιρλανδία: Ελπίδες για εμβολιασμό των περισσότερων ενηλίκων έως τέλη Σεπτεμβρίου

Ελπίδες για εμβολιασμό των περισσότερων ενηλίκων έως τέλη Σεπτεμβρίου
APimages

Η Ιρλανδία ελπίζει να έχει εμβολιάσει πλήρως έναντι του κορονοϊού τη μεγάλη πλειονότητα του ενήλικου πληθυσμού της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως είπε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίο Βαράντκαρ.

Ο τωρινός στόχος της κυβέρνησης είναι η χορήγηση μίας δόσης τουλάχιστον στο 80% του πληθυσμού έως τα τέλη του Ιουνίου.

«Ελπίζουμε να έχουμε εμβολιάσει τουλάχιστον μία φορά τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού έως τα τέλη Ιουνίου και πλήρως έως τα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Βαράντκαρ σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση ελπίζει να είναι σε θέση να ξανανοίξει τους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων και να επιτρέψει κάποιες μαζικές εκδηλώσεις στις αρχές Ιουλίου καθώς τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού ανοίγουν τον δρόμο για επανέναρξη των δραστηριοτήτων.

«Σίγουρα ελπίζουμε και σκοπεύουμε να επιτρέψουμε την επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων τον Ιούλιο, ευελπιστούμε στις αρχές Ιουλίου, καθώς και κάποιες μαζικές εκδηλώσεις», είπε ο Βαράντκαρ.

Η Ιρλανδία έχει ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη ποσοστά μολύνσεων COVID-19 αλλά είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική στην κατάργηση των περιορισμών μετά τη χαλάρωση του Δεκεμβρίου που προκάλεσε τεράστιο κύμα κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ