ΕΕ: Ασκεί την οψιόν για 150 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna

ΕΕ: Ασκεί την οψιόν για 150 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να ασκήσει την οψιόν προμήθειας επιπλέον 150 εκατομμυρίων εμβολίων από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, ανέφερε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Οι δόσεις αναμένεται να παραδοθούν το επόμενο έτος, ανέφερε εκπρόσωπος του μπλοκ. Οι πρόσθετες δόσεις αποτελούν μέρος μιας σύμβασης για 300 εκατομμύρια δόσεις, εκ των οποίων οι μισές έχουν ήδη παραγγελθεί από το μπλοκ των 27 κρατών-μελών.

«Σήμερα εξασφαλίσαμε 150 επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Moderna. Εξασφαλίζουμε δόσεις και της επόμενης γενιάς των εμβολίων, κάτι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε ευέλικτοι κατά των μεταλλάξεων του covid-19», σημείωσε με τη σειρά της, μέσω Twitter η επικεφαλής της επιτροπής Oυρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Ήδη, η ελβετική εταιρεία Lonza, μια από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες φαρμακευτικών εργαστηρίων, θα δημιουργήσει μια νέα γραμμή παραγωγής στην Ολλανδία για την παρασκευή του εμβολίου της Moderna κατά της covid-19, ανακοίνωσε σήμερα, δεσμευόμενη να παράγει έως και 300 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις ετησίως. Τον Μάιο η Lonza είχε υπογράψει μια πρώτη συμφωνία με τη Moderna, η οποία προέβλεπε 10ετή συνεργασία για την παραγωγή του εμβολίου κατά της covid-19, αλλά και άλλων προϊόντων της Moderna.