Δύο Νοτιοαφρικανοί προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό

Δύο Νοτιοαφρικανοί προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό

Δύο πολίτες της Νότιας Αφρικής, μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Princess Diamond, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα για περισσότερο από τρεις εβδομάδες ανοιχτά της Ιαπωνίας, προβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Πρετόρια.

"Δώδεκα Νοτιοαφρικανοί ανήκουν στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου Princess Diamond (...) δύο από αυτούς υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και βρέθηκαν θετικοί στον ιό Covid-19", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Αυτοί τώρα βρίσκονται υπό την μέριμνα των ιαπωνικών αρχών και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου, συνέχισε.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι οι πρώτοι Νοτιοαφρικανοί που έχουν καταγραφεί επισήμως ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του ιού Covid-19 στην χώρα τους.

Οι αρχές της Πρετόρια ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι 132 από τους πολίτες τους θα επαναπατριστούν, κατόπιν αιτήματός τους, από την πόλη Ουχάν, το κέντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού στην Κίνα.

Μόνον τρεις άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό σε όλη την Αφρική, ένας στην Αίγυπτο, ένας στην Αλγερία και ένας στη Νιγηρία, ενώ δεν υπάρχει κανένας θάνατος.

Ο νέος κορονοϊός έχει προσβάλλει περισσότερους από 80.000 ανθρώπους και προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 3.000 στον κόσμο, σχεδόν στο σύνολό τους στην Κίνα, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έκανε το AFP στηριζόμενο σε επίσημες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Emmanuel Mwiche