Δημοσκόπηση Wall Street Journal/NBC: Προβάδισμα Μπάιντεν με 8%

Δημοσκόπηση Wall Street Journal/NBC: Προβάδισμα Μπάιντεν με 8%

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για την προεδρία Τζο Μπάιντεν έναντι του αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Wall Street Journal και του δικτύου NBC.

Συγκεκριμένα ο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 51% των προτιμήσεων έναντι 43% του Τραμπ ο οποίος μείωσε τη διαφορά κατά 1% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του περασμένου μήνα των ίδιων μέσων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εννέα δημοσκοπήσεις των NBC News / WSJ Street Journal, o Μπάιντεν διατηρεί σταθερά προβάδισμα έναντι του Τραμπ το οποίο κυμαίνεται από 6% έως 11%.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θεωρείται από τους ψηφοφόρους καλύτερος στο χειρισμό της οικονομίας, αφού αποσπά το 48% έναντι 38% του Μπάιντεν ο οποίος όμως έχει διαφορά 22% υπέρ στην ερώτηση που αφορά τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού. 

Την ίδια ώρα ο σημερινός πρόεδρος έχει μικρότερες διάφορες από είχε πριν τέσσερα χρόνια με αντίπαλο τη Χίλαρι Κλίντον σε κατηγορίες όπως οι λευκοί ψηφοφόροι, οι άνω των 65 και οι άνδρες γενικότερα.