Διαδηλώσεις και σήμερα στο Χονγκ Κονγκ - Πέταξαν μολότοφ στο μετρό

Διαδηλώσεις και σήμερα στο Χονγκ Κονγκ - Πέταξαν μολότοφ στο μετρό

Δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας διοργανώθηκαν και σήμερα στο Χονγκ Κόνγκ, αποτυπώνοντας την οργή κατά της κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ μέσα σε σταθμό του μετρό σήμερα το πρωί, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Ο σταθμός Καουλούν Τονγκ υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές από την επίθεση, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ. Εκείνη την ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων νεαροί και με μάσκες στο πρόσωπο, πραγματοποιούσαν πορεία και κατευθύνονται σε συνοικία κοντά στο συγκεκριμένο σταθμό.

Το μετρό του Χονγκ Κονγκ έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις διαδηλώσεις, καθώς κάποιοι σταθμοί έχουν πυρποληθεί και υποστεί βανδαλισμούς, ενώ η λειτουργία του δικτύου αποκαταστάθηκε πλήρως χθες αφού είχε μείνει κλειστό για μία εβδομάδα.

 

Οι ακτιβιστές βγήκαν σήμερα και πάλι στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον αυξανόμενο, όπως υποστηρίζουν, έλεγχο του Πεκίνου, με τις κινητοποιήσεις να περιλαμβάνουν καθιστική διαμαρτυρία ηλικιωμένων, συγκέντρωση διαδηλωτών με μάσκες, διαμαρτυρία σε εμπορικό κέντρο και πορεία στους δρόμους κατά του νόμου για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Γκριζομάλληδες Διαδηλωτές» σχεδιάζει 48ωρη καθιστική διαμαρτυρία στο κεντρικό κτίριο της αστυνομίας από σήμερα. «Καθώς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να μαχόμαστε μαζί με τους νεαρούς διαδηλωτές στην πρώτη γραμμή ενάντια σε μια άδικη κυβέρνηση, στην κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και τις συλλήψεις που γίνονται αδιακρίτως, θεωρούμε καθήκον μας να προστατεύσουμε τις βασικές αξίες του Χονγκ Κονγκ και να υπερασπιστούμε το μέλλον των νεότερων γενεών», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Πριν από μία εβδομάδα οι αρχές του Χονγκ Κονγκ επικαλέστηκαν έναν νόμο περί έκτακτης ανάγκης για να απαγορεύσουν την κάλυψη του προσώπου με μάσκα στη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ωστόσο εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μαθητές και υπάλληλοι γραφείου, έχουν αψηφήσει την απαγόρευση και έχουν φορέσει μάσκες, ενώ ομάδα διαδηλωτών σχεδιάζει «πάρτι με μάσκες» σήμερα το βράδυ.