Βρετανία: Ο Τζόνσον εξετάζει δεύτερο lockdown εξαιτίας του κορονοϊού

Βρετανία: Ο Τζόνσον εξετάζει δεύτερο lockdown εξαιτίας του κορονοϊού
Στη βρετανια τα κρούσματα αυξάνονται κατά 6.000 την ημέρα

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός δεύτερου εθνικού lockdown εξαιτίας της Covid-19 καθώς επιταχύνεται η διάδοση του νέου κορονοϊού, καθώς τα  κρούσματααυξάνονται κατά τουλάχιστον 6.000 την ημέρα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία διπλασιάζονται κάθε οκτώ ημέρες, ενώ το σύστημα των διαγνωστικών τεστ δέχεται μεγάλη πίεση, σύμφωνα με το Reuters.

«Είμαστε σίγουρα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή σήμερα το πρωί», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. «Είναι σαφές πως βρισκόμαστε μόλις λίγες εβδομάδες πίσω απ' αυτό που βλέπουμε αλλού στην Ευρώπη»., σημείωσε και πρόσθεσε πως «είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ό,τι μποροούμε για να αντεπεξέλθουμε σ' αυτό». 

 «Θα ακούσουμε από άλλους, του πρωθυπουργού περιλαμβανομένου, σχετικά με τα προτεινόμενα επόμενα βήματα», συμπλήρωσε.

Ο Κρις Γουίτι, ο αρχίατρος της κυβέρνησης, και ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος, πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 13:00. «Η τάση στο Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση και βρισκόμαστε σ' ένα κρίσιμο σημείο στην πανδημία», δήλωσε ο Γουίτι. «Εξετάζουμε τα δεδομένα για να δούμε πώς θα διαχειρισθούμε τη διάδοση του ιού πριν από τη χειμερινή περίοδο, κατά την οποία αναμένουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις».