Βρετανία: Νέο ρεκόρ με 1.610 ημερήσιους θανάτους

Βρετανία: Νέο ρεκόρ με 1.610 ημερήσιους θανάτους

Συνολικά 1.610 άνθρωποι απεβίωσαν στην Βρετανία, συγκριτικά με τους 599 θανάτους που καταγράφηκαν χθες, Δευτέρα. μέσα σε ένα 24ωρο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παρουσιάζει μείωση κατά 27%, την τελευταία εβδομάδα. Την προηγούμενη Τρίτη καταγράφηκαν 45.533 κρούσματα ενώ σήμερα 33.355.

Όσον αφορά στον απολογισμό των νεκρών, αυξήθηκαν κατά 30%, σε μία μόνο εβδομάδα, και από 1.243, την περασμένη εβδομάδα, στους 1.610. 

Μετά από κάθε Σαββατοκύριακο παρατηρείται συχνά καθυστέρηση στην υποβολή αναφορών για νέους θανάτους εξαιτίας της νόσου.

«Ενώ υπάρχουν κάποια πρώιμα σημάδια που δείχνουν ότι οι θυσίες μας λειτουργούν, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε αυστηρά τα ισχύοντα μέτρα», δήλωσε η Ιατρική Διευθύντρια στη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας Yvonne Doyle

Κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι 4.266.577 άτομα είχαν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου COVID-19. Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει να εμβολιάσει 15 εκατομμύρια άτομα υψηλού κινδύνου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η Αγγλία και η Σκωτία ανακοίνωσαν νέα lockdown στις 4 Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την αύξηση των περιπτώσεων μετά την ανακάλυψη μιας πιο μεταδοτικής παραλλαγής του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του περασμένου έτους.

AP Photo Jon Super