7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

Βρετανία: Ατέλειωτες ουρές και ένταση στα πρατήρια καυσίμων - Στη μάχη για τον ανεφοδιασμό ο στρατός

Βρετανία: Ατέλειωτες ουρές και ένταση στα πρατήρια καυσίμων - Στη μάχη για τον ανεφοδιασμό ο στρατός
AP newsroom

Τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας επιστρατεύει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό 150 οδηγοί του στρατού θα ξεκινήσουν να μεταφέρουν καύσιμα με βυτιοφόρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να τερματιστεί η κρίση.

Υπενθυμίζεται πως οι οδηγοί τις τελευταίες μέρες σχηματίζουν ουρές στα πρατήρια καυσίμων έπειτα από την εκτεταμένη έλλειψη οδηγών φορτηγών που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού κατά τους τελευταίους μήνες, με συνέπεια σημαντικές ποσότητες καυσίμων να μη φτάνουν στα πρατήρια ενώ όπως αποτυπώνουν βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, δεν έλειψαν οι σκηνές έντασης μεταξύ οδηγών.

Την είδηση για τους 150 οδηγούς από τον στρατό επιβεβαίωσε ο υπουργός αρμόδιος για θέματα επιχειρήσεων της Βρετανίας, Κουάσι Κουαρτένγκ, ο οποίος μπορεί να παραδέχτηκε ότι τις περασμένες ημέρες είδαν μεγάλες ουρές έξω από τα βενζινάδικα με αποτέλεσμα ορισμένες αντλίες να στεγνώσουν, ωστόσο, αρνήθηκε ότι υπήρχε κρίση στις προμήθειες καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο λέγοντας ότι η κατάσταση «σταθεροποιείται».

Χθες, Τρίτη, μιλώντας για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν τα ζητήματα στα πρατήρια καυσίμων, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσπάθησε επίσης να καθησυχάσει τους οδηγούς σχετικά με τις προμήθειες, λέγοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν "αυτοπεποίθηση" για να ασχοληθούν με τις δουλειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλες ουρές σχηματίζονται κάθε μέρα έξω από πρατήρια καυσίμων σε όλο το Λονδίνο, με την κίνηση να κορυφώνεται σήμερα.

Μάλιστα παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως οι ελλείψεις καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να καλύπτονται, αφού οι αγορές πανικού των αυτοκινητιστών άδειασαν τις αντλίες σε μεγάλες πόλεις, δημοσιογράφοι του Ρόιτερς είδαν μεγάλες ουρές έξω από πρατήρια καυσίμων στις 06:00 στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Μ25 γύρω από το Λονδίνο καθώς και σε σημεία στο βόρειο Λονδίνο.