8ος χρόνος, ημέρα 2432η
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Βουλευτής Δούμας: Θανατική ποινή για τους μαχητές του Τάγματος Αζόφ που ήταν στο Αζοφστάλ

Βουλευτής Δούμας: Θανατική ποινή για τους μαχητές του Τάγματος Αζόφ που ήταν στο Αζοφστάλ
AP newsroom

Ένας Ρώσος βουλευτής που συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει τη θανατική ποινή για τους «εθνικιστές μαχητές» του Τάγματος Αζόφ που ήταν στο Αζοφστάλ.

Σε μια συζήτηση στη ρωσική Δούμα μετά την παράδοση των υπερασπιστών του Αζοφστάλ, ο βουλευτής Λεονίντ Σλούτσκι, σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι αν και η Ρωσία έχει αναστείλει τη θανατική ποινή, θα πρέπει να την «εξετάσει προσεκτικά» για τους μαχητές του Τάγματος Αζόφ που βρίσκονταν στο χαλυβουργείο.

«Δεν τους αξίζει να ζουν μετά τα τερατώδη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει και που διαπράττονται συνεχώς εναντίον των κρατουμένων μας», είπε.

Οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία δήλωσαν την Τρίτη ότι 256 Ουκρανοί στρατιώτες που είχαν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης Αζοφστάλ «παραδόθηκαν» και ότι 51 τραυματίστηκαν.

Ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε την Τρίτη ότι εργάζεται για την εκκένωση όλων των εναπομεινάντων στρατευμάτων από το τελευταίο τους προπύργιο στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης, παραχωρώντας τον έλεγχο της πόλης στη Ρωσία μετά από μήνες βομβαρδισμών.