Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 10:40

-A +A

Βολιβία: Νέες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών Μοράλες και αντιπολίτευσης

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 10:40
Βολιβία: Νέες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών Μοράλες και αντιπολίτευσης
-A +A

Συνεχίστηκαν οι εντάσεις στη Βολιβία την Τρίτη, με τη διαδικασία επαλήθευσης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής από τον πρώτο γύρο ο Έβο Μοράλες, να εκκρεμεί, αφού η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει «νοθεία».

Συγκεκριμένα, χθες σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του Μοράλες και της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 9 ατόμων. 

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών ανακοίνωσε πως συμφώνησε να πάρει μέρος στον έλεγχο των αποτελεσμάτων, αλλά οργανώσεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση απορρίπτουν τη διαδικασία.

«Δεν δεχόμαστε την επαλήθευση, θέλουμε η ψηφοφορία να ακυρωθεί», δήλωσε ο Φερνάντο Καμάτσο, επικεφαλής της επιτροπής πολιτών της Σάντα Κρους που αντιτίθεται στην επανεκλογή Μοράλες.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα κάλεσε τον Μέσα να συμμετέχει προσωπικά στη διαδικασία επαλήθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, αναφέροντας πως ο Μέσα «δεν ξέρει να χάνει», και τον κατηγόρησε πως υποκινεί τις διαδηλώσεις κατά του Έβο Μοράλες.

Την Τρίτη, ο ΟΗΕ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του για τις βίαιες συμπλοκές στη Βολιβία και κάλεσε να υπάρξει άμεσα «αποκατάσταση της ηρεμίας».

Δείτε φωτογραφίες:

bolivia

bolivia

Φωτογραφίες: AP

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα