Βολιβία: Νέες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών Μοράλες και αντιπολίτευσης

Βολιβία: Νέες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών Μοράλες και αντιπολίτευσης

Συνεχίστηκαν οι εντάσεις στη Βολιβία την Τρίτη, με τη διαδικασία επαλήθευσης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής από τον πρώτο γύρο ο Έβο Μοράλες, να εκκρεμεί, αφού η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει «νοθεία».

Συγκεκριμένα, χθες σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του Μοράλες και της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 9 ατόμων. 

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών ανακοίνωσε πως συμφώνησε να πάρει μέρος στον έλεγχο των αποτελεσμάτων, αλλά οργανώσεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση απορρίπτουν τη διαδικασία.

«Δεν δεχόμαστε την επαλήθευση, θέλουμε η ψηφοφορία να ακυρωθεί», δήλωσε ο Φερνάντο Καμάτσο, επικεφαλής της επιτροπής πολιτών της Σάντα Κρους που αντιτίθεται στην επανεκλογή Μοράλες.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα κάλεσε τον Μέσα να συμμετέχει προσωπικά στη διαδικασία επαλήθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, αναφέροντας πως ο Μέσα «δεν ξέρει να χάνει», και τον κατηγόρησε πως υποκινεί τις διαδηλώσεις κατά του Έβο Μοράλες.

Την Τρίτη, ο ΟΗΕ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» του για τις βίαιες συμπλοκές στη Βολιβία και κάλεσε να υπάρξει άμεσα «αποκατάσταση της ηρεμίας».

Δείτε φωτογραφίες:

bolivia

bolivia

Φωτογραφίες: AP