Αυστρία: «Ναι» σε ομοιόμορφους κανονισμούς ελέγχου των συνόρων στην ΕΕ

Αυστρία: «Ναι» σε ομοιόμορφους κανονισμούς ελέγχου των συνόρων στην ΕΕ

Ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς τάσσεται υπέρ ομοιόμορφων κανονισμών ελέγχου στα ευρωπαϊκά σύνορα, για να εμποδισθεί η εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

«Ελπίζω ότι η Ευρώπη θα εκπονήσει σύντομα ένα ομοιόμορφο σχέδιο στα σύνορά της. Υπάρχουν και στη Γερμανία επίσης διαφορετικοί αυστηροί κανονισμοί στα σύνορά της για την αντιμετώπιση της διάδοσης των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Είναι λογικό να δημιουργεί κανείς ένα δίχτυ ασφαλείας με διαγνωστικά τεστ, μάσκες και άλλους τρόπους σε καιρούς πανδημίας, αλλά δεν νομίζω ότι είναι λογικό να λαμβάνονται μέτρα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την εσωτερική αγορά της Ευρώπης, δεν είναι λογικό άνθρωποι να μην μπορούν πλέον να εργαστούν και να διαλύονται οικογένειες», τόνισε σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Μονάχου «Muenchner Merkur».

Ο αυστριακός καγκελάριος διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν είναι θυμωμένος με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος είχε ζητήσει το κλείσιμο των συνόρων με το αυστριακό κρατίδιο του Τιρόλου μετά την εξάπλωση μιας μετάλλαξης του κορονοϊού. «Όλοι οι πολιτικοί βρίσκονται μπροστά σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Θα ήταν καλό να έχουμε κανονισμούς που προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια -όλοι το θέλουμε αυτό-, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να μην δημιουργείται περιττή γραφειοκρατία και να προκαλείται έλλειψη κατανόησης μεταξύ των πολιτών», όπως είπε.