Αυστρία: 77 νέα κρούσματα μετά από μαζικές θρησκευτικές συναθροίσεις

Αυστρία: 77 νέα κρούσματα μετά από μαζικές θρησκευτικές συναθροίσεις

Σε 77 ανήλθε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, με το σύνολο των νοσούντων στη χώρα να είναι απόψε στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) 722, οι 69 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και οι επτά από αυτούς βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, από την εμφάνιση του κορονοϊού έχουν καταγραφεί συνολικά 17.931 επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχουν διενεργηθεί 628.700 διαγνωστικά τεστ, ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 680, με καθοριστικό παράγοντα τον ορισμό του συστήματος επιδημιολογικής αναφοράς.

Όπως και την προηγούμενη ημέρα, έτσι και σήμερα, Πέμπτη, το "hotspot" της χώρας για νέες μολύνσεις με τον κορονοϊό ήταν στο ομόσπονδο κρατίδιο της 'Ανω Αυστρίας. Η εκεί συστάδα -- στο κέντρο της οποίας είναι η ελεύθερη εκκλησιαστική ομάδα "Εκκλησία του Θεού - Εκκλησία της Πεντηκοστής" -- αριθμούσε σήμερα ήδη 99 κρούσματα, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Υπό την ομπρέλα των "Ελεύθερων Εκκλησιών" στην Αυστρία φέρεται να οργανώνονται περίπου 160 εκκλησιαστικές κοινότητες με συνολικά 20.000 μέλη οι οποίες αναγνωρίζονται από το κράτος, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 300 τέτοιες κοινότητες με συνολικά 50.000 έως 60.000 μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ομόσπονδο κρατίδιο της 'Ανω Αυστρίας, η συστάδα με τα 99 κρούσματα αποτελείται κυρίως από μέλη μιας μη αναγνωρισμένης ελεύθερης εκκλησιαστικής ομάδας που περιλαμβάνει οικογένειες από τη Ρουμανία με αρκετά παιδιά, για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε χθες το κλείσιμο νηπιαγωγείων και σχολείων σε κάποιες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ