Αυστραλία: Κλείνουν επ' αόριστον τα σύνορα μεταξύ των δύο πολυπληθέστερων πολιτειών λόγω έξαρσης της πανδημίας

Αυστραλία: Κλείνουν επ' αόριστον τα σύνορα μεταξύ των δύο πολυπληθέστερων πολιτειών λόγω έξαρσης της πανδημίας

Τα σύνορα ανάμεσα στις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, τη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία θα κλείσουν από αύριο, Τρίτη, επ' αόριστον, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την έξαρση του κορονοϊού στην Μελβούρνη. Η τελευταία φορά που έκλεισαν τα σύνορα μεταξύ των δύο πολιτειών ήταν το 1919, κατά τη διάρκεια της πανδημίας της ισπανικής γρίπης.

Η κίνηση αυτή θα αποτελέσει πιθανότητα ισχυρό πλήγμα στην ανάκαμψη της οικονομίας της Αυστραλίας που οδεύει προς την πρώτη της ύφεση εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια.

Τα κρούσματα στην Μελβούρνη, πρωτεύουσα της Βικτόρια, αυξάνονται τις τελευταίες μέρες, με τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την αρχή της πανδημίας να σημειώνεται χθες, με 127 νέα κρούσματα και δύο θανάτους, σύμφωνα με το Reuters.

Οι αρχές έχουν επιβάλει αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ κάποια κτίρια της πόλης έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα.

Τα σύνορα μεταξύ των δύο πολιτειών είναι πορώδη, κάποιες επιχειρήσεις βρίσκονται και στις δύο πλευρές και αρκετοί εργαζόμενοι και μαθητές πηγαινοέρχονται από τη μία πολιτεία στην άλλη καθημερινά. Οι επικεφαλής των δύο πολιτειών δήλωσαν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα των συνόρων που θα επιτηρούνται από τον στρατό. Το κλείσιμο των συνόρων θα τεθεί σε ισχύ αύριο, στις 11:59 τοπική ώρα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους.