7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

Νέα Υόρκη: Άρση όλων των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού από τον Ιούλιο

Άρση όλων των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού από τον Ιούλιο

Η Νέα Υόρκη θέλει να άρει όλους τους περιορισμούς τον Ιούλιο.

«Το σχέδιό μας είναι να ανοίξουμε πλήρως τη Νέα Υόρκη από την 1η Ιουλίου», δήλωσε ο Δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC σήμερα Πέμπτη, προσθέτοντας: «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουν τα καταστήματα, να ανοίξουν εκ νέου εταιρείες, γραφεία, θέατρα». «Σε πλήρη ισχύ», τόνισε.

Ο δήμαρχος είπε ότι η αισιοδοξία του για την επικείμενη επιστροφή της πόλης στην κανονικότητα απορρέει από την επιτυχία της μαζικής εκστρατείας ανοσοποίησης. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί περίπου 6,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στους 8,3 εκατομμύρια κατοίκους της Νέας Υόρκης.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο κόσμος εμβολιάζεται σε μεγάλο βαθμό. Ξέρουμε ότι η προσπάθεια εμβολιασμού θα ενταθεί περισσότερο. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά», πρόσθεσε.

Δεν είναι σαφές πώς θα εναρμονιστούν τα σχέδια του δημάρχου με εκείνα του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, αρμοδιότητα του οποίου είναι η λειτουργία των εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων. Ο δήμαρχος δεν εξήγησε αν θα τεθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν μια παράσταση ή να δειπνήσουν σε κλειστό χώρο, όπως αν θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επί του παρόντος, με βάση της οδηγίες που έχουν δώσει οι πολιτειακές αρχές, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν αγώνες μπάσκετ των Νιου Γιορκ Γιάνκις και των Μετς θα πρέπει να έχουν κάνει αρνητικό τεστ για Covid-19 ή να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπουν στο γήπεδο. Οι θεατές δεν πρέπει να ξεπερνούν το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ άρχισαν να επαναλειτουργούν αυτόν τον μήνα για ειδικές εκδηλώσεις, με περιορισμένο αριθμό θεατών. Ορισμένοι παραγωγοί στοχεύουν να ξαναρχίσουν τις παραστάσεις την 1η Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ