Αρνείται τις φήμες περί σύλληψης από τις αρχές του Ντουμπάι ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ

Αρνείται τις φήμες περί σύλληψης από τις αρχές του Ντουμπάι ο αρχιμαφιόζος Πεκέρ

Ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ του οποίου τα διαδικτυακά βίντεο έχουν κλονίσει την τουρκική πολιτική, διέψευσε τις φήμες που τον έφεραν να έχει συλληφθεί από Τούρκους αξιωματούχους ή από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αργά την Κυριακή, ο Πεκέρ δήλωσε ότι είχε συζήτηση με την αστυνομία η οποία του ανεφέρε ότι υπάρχουν απειλές εναντίον της ζωής του. «Είχαμε μια συνομιλία λόγω των απειλών εναντίον μου. Η αστυνομία μου είπε ότι είμαι φιλοξενούμενος στη χώρα τους όπως όλοι οι άλλοι, καθώς δεν υπάρχει καμία απόφαση της Ιντερπόλ. Είπαν επίσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να μείνω ή να φύγω από τη χώρα».

Ένας συνεργάτης του Πεκέρ είπε στο Reuters ότι η αστυνομία κάλεσε τον αρχιμαφιόζο να κάνει μια δήλωση, οπότε πήγε εθελοντικά μόνος του χωρίς φρουρούς ή συσκευές.

Η αστυνομία του Ντουμπάι, το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το κυβερνητικό γραφείο επικοινωνιών και το γραφείο μέσων ενημέρωσης του Ντουμπάι δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Σημειώνεται πως ο Πεκέρ έχει ανεβάσει μια σειρά από βίντεο στο YouTube με κατηγορίες εις βάρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Στα βίντεο και τα tweets του, τα οποία ακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι, ο Πεκέρ αποκαλύπτει εγκληματικές πράξεις στις οποίες συμμετείχαν πρώην και νυν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Στις κατηγορίες του κάνει λόγο για πολιτικές δολοφονίες, διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών, σεξουαλικές επιθέσεις και διαφθορά.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πεκέρ είπε ότι έπρεπε να αναβάλει τα βίντεο που είχε προγραμματίσει να κυκλοφορήσει την Πέμπτη και την Κυριακή λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια. Ο Πεκέρ φέρεται να βρίσκεται στο Ντουμπάι από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο του βίντεο στις 2 Μαΐου, ενώ όπως φαίνεται στα βίντεό του, ο Πεκέρ άλλαξε το μέρος που μένει αρκετές φορές.

Ο Πεκέρ είπε προηγουμένως ότι είχε αναβάλει ένα βίντεο για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο αποκαλεί «αδελφό Ταγίπ» προκειμένου να μην δυσκολέψει τα πράγματα για τον πρόεδρο πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα.