Απόλυση υψηλόβαθμων στελεχών στο Fox News

Απόλυση υψηλόβαθμων στελεχών στο Fox News

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News απέλυσε δύο ανώτατα στελέχη του, τα οποία αποφάσισαν να ανακοινώσουν πρόωρα τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα τη νύχτα των προεδρικών εκλογών, προκαλώντας την οργή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπιλ Σέιμον, διευθυντής του γραφείου του Fox στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή του τη Δευτέρα, ενώ μία ημέρα αργότερα, ο πολιτικός συντάκτης Κρις Στάιρουολτ απολύθηκε στο πλαίσιο «αναδόμησης των ψηφιακών υπηρεσιών» του δικτύου.

Ο Στάιρουολτ και ο Αρνον Μίσκιν, ανώτατο στέλεχος των ειδήσεων, ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν στις πιέσεις του Λευκού Οίκου και ανακήρυξαν νικητή τον Μπάιντεν στην Αριζόνα. Ο Μίσκιν δεν ήταν υπάλληλος του Fox, καθώς εργάζονταν με προσωρινή σύμβαση έργου για την κάλυψη των εκλογών.

Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη, το δίκτυο Fox ανέφερε: «Καθώς ολοκληρώνουμε τον εκλογικό ενημερωτικό μας κύκλο, η ψηφιακή μας διεύθυνση προβαίνει σε αναγκαίες ανακατατάξεις για να αντιμετωπίσουμε τη ζήτηση στη νέα αυτή εποχή». Η «αναδιάταξη» αυτή οδήγησε στην απόλυση τουλάχιστον 20 εργαζομένων στο ειδησεογραφικό δίκτυο, ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ. 

Το Fox και το Associated Press ήταν τα μόνα δίκτυα που προέβλεψαν νίκη του Μπάιντεν στην Αριζόνα το βράδυ των εκλογών, με τα δίκτυα ABC, NBC και CBS να ακολουθούν στις 12 Νοεμβρίου, οκτώ ημέρες μετά τις εκλογές. Ο Μπάιντεν νίκησε στην Αριζόνα με διαφορά 10.475 ψήφων, επί συνόλου 3,4 εκατ. ψήφων στην πολιτεία.

Η πρόωρη ανακήρυξη της νίκης Μπάιντεν στην Αριζόνα προκάλεσε τη δυσαρέσκεια πολλών φανατικών τηλεθεατών του δικτύου Fox, ενώ σημαντική μερίδα τηλεθεατών του Fox φέρεται να μετακινήθηκαν στα πιο συντηρητικά δίκτυα Newsmax και OANN.