7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Αποφυλακίζεται ο Μπιλ Κόσμπι - Ανατροπή της καταδίκης για σεξουαλική επίθεση

Αποφυλακίζεται ο Μπιλ Κόσμπι - Ανατροπή της καταδίκης για σεξουαλική επίθεση
AP images

Ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση του Αμερικανού κωμικού Μπιλ Κόσμπι, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Πενσυλβανίας ανέτρεψε την καταδίκη σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση. Σημειώνεται ότι ο Μπιλ Κόσμπι έχει εκτίσει πάνω από δύο χρόνια της ποινής που του είχε επιβληθεί το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι σε φυλάκιση τριών έως δέκα ετών είχε καταδικαστεί, πριν από δύο χρόνια, ο βετεράνος τηλεοπτικός σταρ, Μπιλ Κόσπι, για σεξουαλική επίθεση στην ομογενή Andrea Constand, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Temple, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Ο δικαστής της Πενσιλβάνια Στιβεν Ο' Νιλ είχε χαρακτηρίσει τον Μπιλ Κόσμπι «σεξουαλικό αρπακτικό», κάτι που είχε θεωρηθεί «προάγγελος» της καταδίκης του κωμικού.

Κατηγορίες από περισσότερες από 50 γυναίκεςΟ Μπιλ Κόσμπι είχε κριθεί ένοχος στα τέλη Απριλίου του 2018 για τις κατηγορίες πως νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά την Κονστάντ.

Περισσότερες από 50 γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλική κακοποίηση που χρονολογούνται πριν από δεκαετίες, όμως οι περισσότερες κατηγορίες είναι πολύ παλιές για να ασκηθεί δίωξη.