ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για 40 χρόνια σε ξένους πολίτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις

Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για 40 χρόνια σε ξένους πολίτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε την είσοδο στη Ρωσία για 40 χρόνια σε 122 ξένους πολίτες, που συμμετείχαν στην μη εγκεκριμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Μόσχα, ανακοίνωσε ο διευθυντής της Κύριας Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών που είναι αρμόδια για ζητήματα μετανάστευσης Ντμίτρι Σεργκιένκο, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

στόσο ο Ρώσος αξιωματούχος δεν διευκρίνισε σε ποιες συγκεκριμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι ξένοι πολίτες, λέγοντας ότι από τις αρχές του 2021 έχει υποβάλει δέκα αιτήσεις για πολίτες που θεωρούνται ανεπιθύμητοι και για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι συμμετείχαν σε εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Τον Φεβρουάριο, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, μετά την μετατροπή της ποινής του Αλεξέι Ναβάλνι απο αναστολή σε φυλάκιση, κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πολίτη της Γαλλίας Σιρίλ Ντανιέλ και τον πολίτη της Συρίας Μοχαμάντ Ζααράφ. Ο Ντανιέλ είχε δηλώσει τότε στο Interfax , ότι δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις , αλλά βρέθηκε τυχαία στον χώρο των διαδηλώσεων. Εν συνεχεία το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 ημερών , ενώ στον Ζααράφ επεβλήθη πρόστιμο 15.000 ρουβλίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ