Αντιμετωπίζουμε τις ανησυχίες της  Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας
Στόλτενμπεργκ

Αντιμετωπίζουμε τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε για την αντίδραση της Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας Φινλανδία στο ΝΑΤΟ ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Με εμφανή διάθεση να στρογγυλέψει τις γωνίες της τουρκικής στάσης δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι «δεν είναι ασυνήθιστο για τα μέλη του ΝΑΤΟ να έχουν διαφορετικές απόψεις» λίγη ώρα αφού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επιδοθεί σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για την θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ αλλά και για το ενδεχόμενο ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας.  

Αναλυτικά, ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αναφερόμενος στο αίτημα ένταξης των δύο φινλανδικών χωρών στο ΝΑΤΟ σημείωσε: «Όσοι μπήκαν στο παρελθόν μπήκαν. Η διοίκηση τούς άνοιξε τον δρόμο και μπόρεσαν να επιστρέψουν στο ΝΑΤΟ. Τι συνέβη όταν επέστρεψαν; Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει βάση στην Αλεξανδρούπολη. Μιλάω για την Ελλάδα... Η Αθήνα αγνόησε τη λίστα των τρομοκρατών, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας». 

"Δεν είναι ασυνήθιστο στο ΝΑΤΟ να έχουμε διαφορετικές απόψεις για σημαντικές αποφάσεις. Έχουμε μεγάλη εμπειρία στο ΝΑΤΟ, όταν υπάρχει διαφορά απόψεων, να καθόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις", είπε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κοπεγχάγη. "Είμαστε σε στενή επαφή με τη Φινλανδία, τη Σουηδία και την Τουρκία. Αντιμετωπίζουμε τις ανησυχίες που έχει εκφράσει η Τουρκία", πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε μάλλον ανήσυχος για την κατάσταση στην Ουκρανία.«Αυτός ο πόλεμος μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», τόνισε προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας τους στρατηγικούς της στόχους στην Ουκρανία αλλά δεν έχει παραιτηθεί από αυτούς.