ANSA: Επιστολή του Χ. Γκουαϊδό στην Ιταλία για συνάντηση σε επίπεδο διπλωματών

ANSA: Επιστολή του Χ. Γκουαϊδό στην Ιταλία για συνάντηση σε επίπεδο διπλωματών

Με αφορμή το πρόσφατο ιταλικό «μπλόκο» στο κοινό ανακοινωθέν των 28 της Ε.Ε αναφορικά με τη Βενεζουέλα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για συνάντηση σε διπλωματικό επίπεδο, όπως μεταδίδει το Ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Σύμφωνα με την επιστολή την οποία δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών του οποίου προΐσταται ο Σαλβίνι ο Γκουαϊδό αναφέρει «Λαμβάνοντας υπόψη τους αδιάσπαστους δεσμούς που ενώνουν τη Βενεζουέλα και την Ιταλική Δημοκρατία, πιστεύω ότι είναι σημαντικό και χρήσιμο να στείλουμε μια επίσημη αντιπροσωπεία στην Ιταλία (...) προκειμένου να εξηγήσουμε το μεταβατικό μας σχέδιο για την ανάκτηση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία μπλόκαρε την υιοθέτηση κοινής θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία τα κράτη μέλη της αναγνωρίζουν ότι ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό έχει τη νομιμοποίηση να διοργανώσει νέες προεδρικές εκλογές μετά την άρνηση του προέδρου Μαδούρο να προκηρύξει νέες εκλογές. 

Η Βενεζουέλα φαίνεται πως έχει δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στη κυβέρνηση της χώρας αφού από τη μια πλευρά το κίνημα των Πέντε Αστέρων του Λούτζι Ντι Μάιο δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα ότι «τα πρόσφατα γεγονότα μπορεί να σημαίνουν πως ανοίγει ο δρόμος για μια στρατιωτική επέμβαση», στον  αντίποδα βρίσκεται η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι. «Ο Μαδούρο είναι ένας από τους τελευταίους αριστερούς δικτάτορες που έχουν απομείνει και κυβερνά με τη χρήση βίας και κάνει τον λαό του να λιμοκτονεί. Η ελπίδα είναι πως θα διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι.

 ΑP Photo