Άνδρας ζούσε τρεις μήνες στο αεροδρόμιο του Σικάγο λόγω «φόβου για τον κορονοϊό»

Άνδρας ζούσε τρεις μήνες στο αεροδρόμιο του Σικάγο λόγω «φόβου για τον κορονοϊό»

Ένας άνδρας ζούσε επί τρεις μήνες σε τμήμα του διεθνούς αεροδρομίου του Σικάγου όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση και φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι φοβόταν να επιστρέψει στο σπίτι του φοβούμενος τον κορονοϊό.

Ο άνδρας έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο O' Hare με πτήση από το Λος Άντζελες στις 19 Οκτωβρίου, ανέφεραν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με την αστυνομία. Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, τον προσέγγισαν δύο εργαζόμενοι της United Airlines, που ζήτησαν να δουν την ταυτότητά του ενημερώνοντας τις αρχές.

Ο Αντίτια Σινγκ ο οποίος είχε στην κατοχή του μια κάρτα εργαζομένου στο αεροδρόμιο που είχε βρει, ενδεχομένως χαμένη, συνελήφθη το σαββατοκύριακο και κατηγορείται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένο χώρο αεροδρομίου- που αποτελεί κακούργημα- και για κλοπή, σύμφωνα με τη Chicago Tribune.

Η υπηρεσία αεροπορίας του Σικάγο σε ανακοίνωση επισημαίνει ότι υψηλότερη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αεροδρομίων, αλλά σημειώνει ότι ο 36χρονος δεν αποτελούσε κίνδυνο.

«Παρότι αυτό το συμβάν παραμένει υπό διερεύνηση, μπορέσαμε να καθορίσουμε ότι αυτός ο κύριος δεν αποτελούσε κίνδυνο ασφαλείας για το αεροδρόμιο ή τους ταξιδιώτες. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου στην εξονυχιστική έρευνα για το θέμα», ανέφερε η ανακοίνωση του αεροδρομίου.