Πτώχευση για τον κολοσσό Astral Holidays λόγω Thomas Cook

Πτώχευση για τον κολοσσό Astral Holidays λόγω Thomas Cook

Η Astral Holidays, μια από τις κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις της Βουλγαρίας, έχει εκκινήσει διαδικασίες πτώχευσής της, μετά από την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού Thomas Cook, με τον οποίο διατηρούσε σχέση αποκλειστικής συνεργασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας "Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε τις εργασίες και να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες πτώχευσης της Astral Holidays International AD μετά από σχεδόν 24 χρόνια παρουσίας στην τουριστική αγορά και παρά τις απίστευτες προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων".

Προστίθεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση "ελήφθη κατόπιν πολλών συζητήσεων και προσπαθειών να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την εταιρεία. Οι λόγοι που οδήγησαν εδώ είναι πολύπλοκοι. Επιδιώκαμε πάντα να επιτύχουμε την υψηλότερη ποιότητα των υπηρεσιών μας και να προσφέρουμε άνεση στους πελάτες μας, καθώς και αξέχαστες εμπειρίες".

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μέσω της ανακοίνωσης ξεκαθαρίζεται πως τα καταβληθέντα χρηματικά ποσά των πελατών της για τουριστικά πακέτα της εταιρείας καταβάλλονται κανονικά και δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος αναφορικά με πτήσεις, διαμονές σε ξενοδοχεία ή όποιες άλλες προβλεπόμενες υπηρεσίες.

Παράλληλα, η Astral Holidays θα αποζημιώσει τους πελάτες της μέσω ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου με την Uniqa Bulgaria, αξίας 700.000 λέβα, ήτοι 357,900 ευρώ.

Ο τουριστικός κλάδος της Βουλγαρίας αναμένεται να πληγεί καίρια με «απώλειες εκατομμυρίων» μετά την κατάρρευση της Thomas Cook τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς ο τουριστικός κολοσσός συνεργαζόταν με πάνω από 50 ξενοδοχεία αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού της βαλκανικής χώρας. 

Οι συνολικές απώλειες για τους Βούλγαρους ξενοδόχους αναμένεται να αγγίξουν τα 36 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην τουριστική βιομηχανία.