ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2000η
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

ΓΔ: 893,76 18,32 (2,09 %)

Τζίρος: 88,68 εκατ. €   RT

Έρευνα: 80% αποτελεσματική μια δόση των εμβολίων στην πρόληψη νοσηλείας για τους άνω των 80 ετών

80% αποτελεσματική μια δόση των εμβολίων στην πρόληψη νοσηλείας για τους άνω των 80 ετών
Danny Lawson/PA via AP

Μια μόνο δόση των διαθέσιμων εμβολίων κατά του κορονοϊού προλαμβάνει σε ποσοστό άνω του 80% τη νοσηλεία για τους ανθρώπους άνω των 80 ετών στη Βρετανία, σύμφωνα με ευρήματα από τους εμβολιασμούς που διεξάγονται στη χώρα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ παρουσίασε μαζί με τον Τζόναθαν Βαν Ταμ, μέλος της επιστημονικής επιτροπής κατά του κορονοϊού, τα αρχικά ευρήματα μελέτης τα οποία υποδηλώνουν ότι μία μόνο δόση των εμβολίων είναι περισσότερο από 80% αποτελεσματική στην πρόληψη της νοσηλείας, περίπου τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό. Υπάρχουν επίσης στοιχεία για το εμβόλιο της Pfizer, ότι οδηγεί σε μείωση των θανάτων κατά 83% από τον Covid-19. 

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα, ο Βαν Ταμ δήλωσε πεπεισμένος ότι μόνο μια δόση του εμβολίου μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά τουλάχιστον 60% και μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας κατά τουλάχιστον 80% για τους ανθρώπους άνω των 70 ετών.

Ο Ματ Χάνκοκ επανέλαβε ότι "τα εμβόλια βοηθούν τόσο την προστασία του NHS όσο και τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών". Κληθεις σχολιάσει τον σκεπτικισμό σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Χάνκοκ είπε οτι σε ορισμένες περιπτώσεις το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι πιο αποτελεσματικό από αυτό της Pfizer, ωστόσο όπως επεσήμανε "δεν τίθεται θέμα σύγκρισης".