Ομόλογο Eurobank: Με υπερκάλυψη πάνω από 9 φορές έκλεισε το βιβλίο - Ξεπέρασαν τα €4,5 δισ. οι προσφορές
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ομόλογο Eurobank: Με υπερκάλυψη πάνω από 9 φορές έκλεισε το βιβλίο - Ξεπέρασαν τα €4,5 δισ. οι προσφορές

Ισχυρή ήταν η ζήτηση που εκδηλώθηκε στην έξοδο της Eurobank στις αγορές, μέσω έκδοσης senior preferred ομολόγου αξίας έως 500 εκατομμυρίων ευρώ διάρκειας τριών ετών, ανακλήσιμο στα δύο.

Ειδικότερα, το βιβλίο του ομολόγου έκλεισε με προσφορές που ξεπέρασαν τα 4,5 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας δηλαδή την έκδοση κατά περισσότερο από εννιά φορές.

Η ισχυρή ζήτηση συμπίεσε αισθητά και την τιμολόγηση της έκδοσης, η οποία έκλεισε στο Mid Swap +90 μονάδες βάσης (περί του 2,88%) από τις αρχικές σκέψεις τιμολόγησης (IPT) στην περιοχή του Mid Swap +125 μ.β. (περί του 3,34%).

Σημειώνεται ότι η έκδοση θα έχει σταθερό επιτόκιο που θα καταβάλλεται ετησίως μέχρι την 7η Ιουλίου 2027, ενώ μετά από αυτήν την ημερομηνία το επιτόκιο θα προσαρμόζεται με βάση το 1ετές περιθώριο MS+ (χωρίς αύξηση επιτοκίου).

Η Eurobank θα έχει δυνατότητα εξόφλησης νωρίτερα, στις 7 Ιουλίου 2027, εφόσον το επιθυμεί, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Το ομόλογο αναμένεται να αξιολογηθεί με Baa1 από την Moody’s, με BBB- από την S&P και με BBB- από την Fitch.

Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι Deutsche Bank, IMI - Intesa Sanpaolo, Jefferies, Santander και Société Générale.