myPOS: Μια ολοκληρωμένη λύση αποδοχής καρτών

myPOS: Μια ολοκληρωμένη λύση αποδοχής καρτών

Με τις κάρτες να έχουν καταστεί πλέον αναπόσπαστο μέρος των καθημερινών συναλλαγών μας οι υπηρεσίες και τα τερματικά POS βρίσκονται ή τουλάχιστον θα έπρεπε να βρίσκονται παντού. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο οι λύσεις της myPOS Europe βοηθάνε από το 2014 περισσότερους από 80.000 επιχειρηματίες σε ευρωπαϊκές χώρες να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες των VISA, MasterCard, JCB, Union Pay, American Express και Bancontact στα φυσικά καταστήματα τους και από τις ιστοσελίδες τους.

Με την ολική άρση των capital controls και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τερματικά POS που εκκαθαρίζουν συναλλαγές με κάρτες σε λογαριασμούς (IBAN) που τηρούνται στο εξωτερικό.

Ήδη από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου 2019 τα τερματικά myPOS είναι διαθέσιμα προς ενεργοποίηση και για τους Έλληνες επιχειρηματίες, χωρίς συνδρομές, χωρίς κρυφές χρεώσεις, χωρίς δεσμεύσεις. Πρόκειται για λύσεις που παρέχουν κορυφαία ασφάλεια, έχουν ξεκάθαρες και ανταγωνιστικές χρεώσεις ανά επιτυχημένη συναλλαγή και φυσικά είναι τα μοναδικά που προσφέρουν άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών.

Οι επιχειρηματίες που αποδέχονται πληρωμές με κάρτες με χρήση των τερματικών και των υπηρεσιών της myPOS δεν χρειάζεται να περιμένουν 1, 2 ή και παραπάνω εργάσιμες μέρες για να έχουν πρόσβαση στα χρήματα τους. Κάθε συναλλαγή εκκαθαρίζεται αυτόματα και άμεσα με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες μέσα σε 10 δευτερόλεπτα να έχουν τα χρήματα διαθέσιμα στον myPOS επαγγελματικό λογαριασμό τους ώστε να μπορούν να τα εκμεταλλευθούν αμέσως κάνοντας αναλήψεις από οποιαδήποτε ΑΤΜ ή για αγορές σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα μέσω της δωρεάν χρεωστικής κάρτας myPOS VISA που παραλαμβάνουν μαζί με κάθε myPOS τερματικό ή ακόμα και να πραγματοποιήσουν εμβάσματα προς τρίτους (πχ προμηθευτές) απευθείας από το myPOS λογαριασμό τους.

Aπό το δωρεάν επαγγελματικό myPOS λογαριασμό τους οι επιχειρηματίες μπορούν να εκτελέσουν SEPA / SWIFT εμβάσματα αφού έχουν μοναδικά IBAN σε Ευρώ και άλλα νομίσματα όπως λίρες Αγγλίας, δολάρια Αμερικής, φράγκα Ελβετίας, γεν Ιαπωνίας κ.α. Τα IBAN τηρούνται στη myPOS Europe Ltd με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (SWIFT/ BIC: MPOSGB2L) ή στην iCard AD με έδρα τη Βουλγαρία (SWIFT/ BIC: INTFBGSF). Μάλιστα, το πιθανό Brexit δεν πρόκειται να επηρεάσει τη λειτουργία της myPOS.

Όλοι οι επιχειρηματίες έχουν 24ώρη πρόσβαση στον myPOS επαγγελματικό λογαριασμό τους μέσω e-banking αλλά και της mobile εφαρμογής myPOS για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα iOS (iPhone) και Android.

Τα myPOS τερματικά είναι όλα ασύρματα (Wi-Fi και GPRS), φορητά, οι τιμές τους ξεκινάνε από 29 Ευρώ + ΦΠΑ (χωρίς συνδρομές και χωρίς δεσμεύσεις) και έρχονται με δωρεάν προ-εγκατεστημένη κάρτα SIM με δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στο internet σε όλη την Ελλάδα και λοιπές χώρες του ΕΟΧ ώστε να μη χάνουν καμία συναλλαγή με κάρτες όπου και αν βρίσκονται.

Η myPOS φροντίζει και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά και μέσω mobile εφαρμογών αφού παρέχει API, pay buttons, pay links για ιστοσελίδες, e-Shop, mobile apps καθώς και έτοιμα plugin για δημοφιλή shopping cart όπως τα WooCommerce, Magento, Open Cart, Presta Shop, X-Card και Zen Cart και φυσικά η εκκαθάριση των συναλλαγών και στις online συναλλαγές είναι άμεση.

Επίσης οι υπηρεσίες ΜΟ/ΤΟ και Payment Request για χρέωση καρτών απομακρυσμένα με πληκτρολόγηση του αριθμού της κάρτας είναι και αυτές διαθέσιμες για τους επιχειρηματίες ενώ και εδώ η εκκαθάριση των συναλλαγών είναι άμεση.

Επιπλέον όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν μπορούν να παρέχουν στους πελάτες τους και ανανέωση χρόνου ομιλίας για κινητά τηλέφωνα (υποστηρίζονται 770 πάροχοι από 140 χώρες ανάμεσα τους η Ελλάδα και η Κύπρος) και με κάθε ανανέωση να έχουν ένα επιπλέον έσοδο για την επιχείρηση τους αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένων δωροκαρτών (GiftCards) για τους πελάτες τους ώστε να τους προσφέρουν ένα ακόμα κίνητρο για να επιστρέψουν ξανά στην επιχείρηση τους ή ακόμα και να αποκτήσουν νέους πελάτες.

Η myPOS εκτός από τα κλασικά ασύρματα – φορητά POS παρέχει και τα ασύρματα – φορητά τερματικά myPOS Smart τα οποία έχουν λειτουργικό Android, κάμερα, GPS και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά και εκτός από τη δυνατότητα αποδοχής καρτών παρέχουν στους επιχειρηματίες την ευκολία να προσαρμόσουν και άλλες λειτουργίες της επιχείρησης τους στα τερματικά, όπως ασύρματη παραγγελιοληψία, διαχείριση αποθήκης, σκανάρισμα barcode κ.α.

Με άλλα λόγια με το myPOS και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν πλέον μια “όλα σε ένα” λύση αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών για την επιχείρηση τους χωρίς συνδρομές και χωρίς δεσμεύσεις.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή τη στιγμή λειτουργούν και 7 φυσικά καταστήματα myPOS σε Λονδίνο, Άμστερνταμ, Σόφια, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Αμβέρσα και Παρίσι ενώ για το 2020 σχεδιάζονται να ανοίξουν φυσικά καταστήματα myPOS και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις (ανάμεσα τους και η Αθήνα).

Η myPOS παρέχει 24ώρη υποστήριξη στους πελάτες της και είναι αδειοδοτημένη να παρέχει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της σε Ελλάδα, Κύπρο, Ελβετία και λοιπές χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) ενώ υπάρχουν σχετικές καταχωρήσεις στη Τράπεζα της Ελλάδος και στη κεντρική τράπεζα της Κύπρου.

Όσον αφορά την Ελλάδα, τα myPOS τερματικά καλύπτουν την υποχρέωση των επιχειρηματιών ως προς την αποδοχή πληρωμών με κάρτες και φυσικά οι συναλλαγές με τα myPOS τερματικά αναγνωρίζονται και για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου. Ο myPOS επαγγελματικός λογαριασμός ο οποίος τηρείται στο εξωτερικό είναι εφικτό να δηλωθεί ως επαγγελματικός στην ΑΑΔΕ (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Οι υπηρεσίες καθώς και τα τερματικά της myPOS είναι ιδανικά για ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης, καταστήματα λιανικής, περίπτερα, υπαίθριες και λαϊκές αγορές, πρατήρια υγρών καυσίμων, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ταξί, VIP μεταφορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ενοικιάσεις πλωτών και εναέριων μέσων, επαγγελματικές υπηρεσίες, ταχυμεταφορές, delivery, ιστοσελίδες και ηλεκτρονικό εμπόριο (e-Commerce).

Όσοι Έλληνες επιχειρηματίες επιθυμούν να ανοίξουν myPOS λογαριασμό πρέπει να διαθέτουν μεταξύ άλλων διαβατήριο σε ισχύ ή το νέο δίπλωμα οδήγησης (πλαστική κάρτα). Για δωρεάν και χωρίς συνδρομή myPOS λογαριασμό πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.mpos.gr.