«Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς, καθώς μάλιστα, και να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας»
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα εξαλείψει τις θέσεις εργασίας, αλλά θα τις αυξήσει
Αναπληρωτής πρωθυπουργός Σιγκαπούρης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα εξαλείψει τις θέσεις εργασίας, αλλά θα τις αυξήσει

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς, καθώς μάλιστα, και να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας»

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση στην αγορά εργασίας, αλλά δεν θα εξαλείψει εντελώς τις θέσεις εργασίας», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, Λόρενς Γουόνγκ.

Στην πραγματικότητα, όπως τόνισε ο ίδιος στη σύνοδο κορυφής Asia Tech x Singapore την Τρίτη, η τεχνολογία αυτή μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς, καθώς μάλιστα, και να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το CNBC. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Δεν πιστεύω ότι θα καταλήξουμε χωρίς θέσεις εργασίας στο μέλλον, όπου οι μηχανές θα έχουν αντικαταστήσει τους ανθρώπους στα πάντα».

Η Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιήθηκε, αποτελείται από κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη παγκόσμιων εταιρειών και καταναλωτές επί τέσσερις ημέρες, με σκοπό να συζητήσουν το ρόλο της τεχνολογίας στο μέλλον.

Ο Γουόνγκ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της πόλης - κράτους, δήλωσε ότι «αυτό που πρόκειται να αλλάξει είναι η φύση των θέσεων εργασίας σε μπλε και λευκά επαγγέλματα» και προειδοποίησε ότι «ο ρυθμός των αλλαγών θα επιταχυνθεί, όπως και η κλίμακα των διαταραχών θα αυξηθεί εξίσου με την πάροδο του χρόνου».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Μπορεί, επίσης, να μας κάνει πιο παραγωγικούς στην εκτέλεση άλλων καθηκόντων. Και με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσει νέα καθήκοντα αλλά και νέες θέσεις εργασίας».

Απαιτούνται κανονισμοί

«Οι εργαζόμενοι είναι αναγκαίο, ωστόσο, να προσαρμοστούν με τις επικείμενες διαταραχές και αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη», επεσήμανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης.

Όπως δήλωσε, αυτό το γεγονός είναι λογικό να δημιουργήσει άγχος και πίεση στους εργαζόμενους να συνηθίσουν τα νέα δεδομένα, και ειδικότερα σε όσους είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με την καινούρια αυτή τεχνολογία. 

«Όλοι μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους να ανανεώσουν και να επικαιροποιήσουν τις δεξιότητές τους, ώστε να μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και σχετικοί με τον ολοένα και πιο ψηφιακό κόσμο».

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι ευθύνη αποκλειστικά των εργοδοτών και των αγορών», τόνισε ο Wong.

Πρόσθεσε, ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να εφαρμόσουν «ολοκληρωμένη υποστήριξη» με τη μορφή αντιστοίχισης θέσεων εργασίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων. «Αυτό θα απαιτήσει συντονισμένες προσπάθειες και κανονισμούς εκ μέρους των κυβερνήσεων, της βιομηχανίας και των παρόχων κατάρτισης δεξιοτήτων», δήλωσε ο Wong.

Η Σιγκαπούρη εγκαινίασε το AI Verify, την πρώτη εργαλειοθήκη δοκιμών στον κόσμο, για να βοηθήσει τις εταιρείες να αξιολογήσουν αντικειμενικά και να επαληθεύσουν εάν τα προϊόντα Τεχνητής Νοημοσύνης τους είναι υπεύθυνα και πληρούν τις διεθνείς αρχές.

Η χώρα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη βιομηχανία σε πιλοτικά έργα και να προωθεί την ανάπτυξη προτύπων δοκιμών AI, επεσήμανε στο τέλος.