7ος χρόνος, ημέρα 2221η
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Εκλογή της Ελλάδας στην Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Εκλογή της Ελλάδας στην Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
Eurokinissi

Μέλος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO εξελέγη, από τον πρώτο γύρο, η Ελλάδα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα εξελέγη -από τον πρώτο γύρο- μέλος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για τη χώρα μας αποτελεί μεγάλη διάκριση στον παγκόσμιο τοπίο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα εργώδους και συστηματικής προσπάθειας των αντιπροσωπειών των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στόχος μας είναι η αποτελεσματική προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς -που έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης- καθώς και η διατήρηση και ενδυνάμωση της οικουμενικής αξίας των μνημείων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές του κόσμου.

Συγχαίρω και ευχαριστώ τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην UNESCO, καθώς και τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την μεγάλη αυτή επιτυχία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ