Τρ. Αλεξιάδης: «Ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να αλλάξει, ακόμα και αν το θέλουμε»

Τρ. Αλεξιάδης: «Ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να αλλάξει, ακόμα και αν το θέλουμε»

Στους …προηγούμενους έριξε τις ευθύνες για την κατάσταση της χώρας ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στη Βουλή. Την ίδια ώρα, ομολόγησε ότι ακόμα και αν η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει κάτι στον προϋπολογισμό δεν μπορεί: «Για να καταλάβουμε αν έχει νόημα αυτή η υποτιθέμενη συζήτηση. Τους κώδικες δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Ορίζουμε στόχο, αλλά αν συμφωνήσουμε να αλλάξουμε ποσό δεν μπορεί να γίνει», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι  «ανάγκη στο 2016 να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές ώστε να είναι ουσιαστική η συζήτηση και ο διάλογος και να έρχονται και αλλαγές».  

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. «Αναμένω απαντήσεις για θέμα που πάντα θα θέτω στα στελέχη ΠΑΣΟΚ με κύρια ευθύνη και ΝΔ για συγκάλυψη. Τι έγινε 2010-11-12 με Λαγκάρντ; Που ήταν η λίστα γιατί δεν πήγαινε ΣΔΟΕ; Δεν παραγράφηκαν… καταλαβαίνω γιατί σας ενοχλεί», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος συνέχισε την ολομέτωπη επίθεση στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι ο λαός δεν επιθυμεί την επιστροφή στο χθες. «Δεν έχετε καταλάβει ότι γι' αυτό ο λαός δεν σας ψήφισε και ότι αυτό φοβίζει τον κόσμο; Ότι η πρότασή σας η επιστροφή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος θυμάται ευθύνες για ασφαλιστικό υγεία, φορολόγηση, διαφθορά διαπλοκή πως ήρθαμε στα χάλια», υπογράμμισε.

Τέλος, για την νέα λίστα υπογράμμισε ότι  μόλις ήρθε, δεν πέρασε από πολιτικό γραφείο, από υπουργό ή από γενικό γραμματέα, αλλά παραδόθηκε αμέσως στους οικονομικούς εισαγγελείς μαζί με το σχετικό σχέδιο ελέγχου.

Α.Δ.