Τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών πρότεινε ο Δ. Αβραμόπουλος

Τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών πρότεινε ο Δ. Αβραμόπουλος

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρότεινε σήμερα τη δημιουργία μια Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έφεραν στο φως τις ελλείψεις στη συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών.

«Μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo (τον Ιανουάριο στο Παρίσι) είχα προτείνει, και αυτό έγινε, τη δημιουργία ενός κέντρου αντιτρομοκρατίας στο εσωτερικό της Europol», δήλωσε ο Αβραμόπουλος κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, η οποία συγκλήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι.

«Όμως πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουμε ένα επιπλέον βήμα προς τα εμπρός και να δημιουργήσουμε τη βάση για μια Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πληροφοριών», τόνισε ο ίδιος.

«Πρέπει η συνεργασία μας να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την αποτελεσματικότητα», εξήγησε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας με αλληλεγγύη και συμπόνια. Η σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες είναι μεγάλης σημασίας», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος και συμπλήρωσε πως σήμερα αναμένεται να συζητηθούν θέματα όπως το PNR, οι έλεγχοι στα σύνορα, τα πυροβόλα όπλα.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ