Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον υφυπουργό Μεταφορών

Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον υφυπουργό Μεταφορών

Σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων του τράμ και του μετρό αλλά και το θέμα της αδειοδότησης της δημοτικής αστυνομίας, έθεσε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου τα έργα του τραμ καθυστερούν και έχουν επιδεινώσει το κυκλοφοριακό στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται κάτοικοι, επισκέπτες της πόλης καθώς και οι τουρίστες που αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά ζήτησε από τον υφυπουργό να δεσμευθεί για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, για ένα έργο το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2015 και που πήρε παράταση για τον Φεβρουάριο του 2016 και όπως όλα δείχνουν θα πάρει νέα παράταση. Επίσης, ο κ. Μώραλης ζήτησε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών ως προς την επέκταση του μετρό που σύμφωνα με το δήμο Πειραιά δεν προχωράει με τους προβλεπόμενους ρυθμούς.

Ο κ. Σγουρίδης, δεσμεύθηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με την Αττικό Μετρό, την Τραμ Α.Ε. και τις κατασκευαστικές εταιρείες προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα ζητήματα που αφορούν τον Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ