8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

ΝΔ: Η αγωνία του Μαξίμου επιβεβαιώνει την καταστροφική διαπραγμάτευση Τσίπρα

ΝΔ: Η αγωνία του Μαξίμου επιβεβαιώνει την καταστροφική διαπραγμάτευση Τσίπρα

Του Γιάννη Κ. Τρουπή 

Δεν επιβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές της Αρχιεπισκοπής το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας κυβέρνησης - εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή», το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει.

Παράλληλα, πηγή από το στενό περιβάλλον του κυρίου Μητσοτάκη ανέφερε στο liberal.gr πως ο πρόεδρος του κόμματος συνομιλεί και συναντάται τακτικά με τον Αρχιεπίσκοπο και ουδέποτε το έκρυψε. Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ίδια πηγή, η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να προβεί σε δήθεν αποκαλύψεις γι'' αυτές τις επαφές απλά επιβεβαιώνει την αγωνία του κ. Τσίπρα για την καταστροφή που έφερε άλλη μία διαπραγμάτευση που θέλησε να κάνει.

Ως προς την ουσία τώρα του θέματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας, πριν αυτή ανακοινωθεί ούτε από την πλευρά της κυβέρνησης είτε από αυτή της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πειραιώς, ο πρωθυπουργός δημιούργησε όλη αυτή την ιστορία της συμφωνίας αφενός για να ισχυριστεί ότι προχωρά στο δήθεν, όπως λένε, διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας και αφετέρου για να εξαπατήσει τους πολίτες ότι βρήκε τάχα τον δημοσιονομικό χώρο για επιπλέον 10 χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση της Ιεραρχίας, η οποία αφήνει στον αέρα τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, κύκλοι της Πειραιώς αναφέρουν πως επιβεβαιώθηκε άλλη μια ατυχέστατη επιλογή του κ. Τσίπρα και αποδείχθηκε ότι οι κληρικοί δεν επιθυμούν να αλλάξει το καθεστώς της μισθοδοσίας τους.

Μ. Σπυράκη: Ο Μητσοτάκης δεν είχε καμία ενημέρωση 

Εξάλλου, κατηγορηματική ότι «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» εμφανίστηκε στο Θέμα 104,6 η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Ερωτηθείσα, δε, ειδικά για όσα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών για συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τον μητροπολίτη Πειραιώς και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η κυρία Σπυράκη απάντησε ότι «δεν έχω υπόψη μου τα ραντεβού αυτά» επαναλαμβάνοντας ότι «η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση σε όσα ανακοίνωσαν Τσίπρας-Ιερώνυμος».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «από θέση αρχής η ΝΔ είπε ότι διαφωνεί με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών μόνο και μόνο για να κάνει προεκλογικές προσλήψεις η κυβέρνηση, ενώ δεν έχουμε αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

«Δεν είναι δυνατό οι φορολογούμενο να πληρώσουν και τους κληρικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι πολύ κρίσιμο το δημοσιονομικό κομμάτι» πρόσθεσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.