Π. Μαρινάκης για βουλευτή «τουρκικής μειονότητας»: Ο Ν. Φίλης δεν είπε κάτι εκτός της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi
Eurokinissi

Π. Μαρινάκης για βουλευτή «τουρκικής μειονότητας»: Ο Ν. Φίλης δεν είπε κάτι εκτός της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ

Την δήλωση του Ν. Φίλη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει υποψήφιο που μιλά για ''τουρκική μειονότητα''» σχολιάζει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την γραμμή του κόμματός του».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «ο Νίκος Φίλης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ωμή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ του υποψηφίου που εξελέγη με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Ροδόπη».

«Δεν περιμένουμε καμία αντίδραση και καμία διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε βέβαια την αποπομπή του Νίκου Φίλη», είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι «φαίνεται ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τη γραμμή του κόμματός του. Και αυτή η γραμμή είναι αντίθετη στις διεθνείς συνθήκες και υπονομευτική της αρμονικής συνύπαρξης στη Θράκη».

«Την απάντηση σε αυτές τις ιδεοληψίες θα τη δώσουν οι πολίτες στις 25 Ιουνίου τόσο στη Ροδόπη, όσο και σε όλη την Ελλάδα», κατέληξε.

Η συγκεκριμένη δήλωση του κ Φίλη έχει δημιουργήσει νέους τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με στέλεχος του κόμματος να ζητά την αποπομπή Φίλη.