Νέα στοιχεία για τη δήλωση "πόθεν έσχες" του Γ. Σταθάκη

Νέα στοιχεία για τη δήλωση "πόθεν έσχες" του Γ. Σταθάκη

Όχι 1.000.000 ευρώ, αλλά 1.800.000 ευρώ φέρεται να ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίζεται να έχει αδήλωτες συμμετοχές σε 38 συνολικά ακίνητα από 3% έως 66%, ενώ ορισμένα εξ αυτών είναι μεγάλα και βρίσκονται σε εμπορικά κτήρια στο κέντρο των Χανίων.

Σε κάθε περίπτωση, έμπειροι νομικοί υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δημιουργούν μείζον ζήτημα για τον υπουργό και σίγουρα τεκμηριώνουν το αδίκημα της ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες», τουλάχιστον για το 2012.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες οι αποκλίσεις έγιναν γνωστές από την συμπληρωματική κατάθεση πόθεν έσχες του υπουργού για το οικονομικό έτος 2011 και όχι από την αρχική έρευνα των ορκωτών λογιστών.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο κ. Σταθάκης ανέφερε σε σχετική δήλωσή του:

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013.Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Α.Δ.