Ν. Sarkozy: Έχασε πολύ χρόνο ο F. Hollande

Ν. Sarkozy: Έχασε πολύ χρόνο ο F. Hollande

Ο επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης στη Γαλλία, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, επέκρινε έντονα σήμερα τον σοσιαλιστή διάδοχό του Φρανσουά Ολάντ, κατηγορώντας τον ότι "έχασε" χρόνο μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου και ότι δεν προέβλεψε τις συνέπειες της γαλλικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία για την "εσωτερική ασφάλεια".

"Σε πιο επίπεδο θυμάτων πρέπει να οριστεί το όριο για να χρησιμοποιείται η λέξη "κενό"; Όλες οι συνέπειες έχουν συναχθεί μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου (εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, αστυνομικών και πελατών εβραϊκού παντοπωλείου); Η απάντηση είναι όχι. Χάθηκε παρά πολύς χρόνος", καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος σε συνέντευξη που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Μonde, μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι που προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων και τον τραυματισμό 352.

Επιπλέον, "η κυβέρνηση δεν συνήγαγε όλα τα συμπεράσματα της στρατιωτικής μας επέμβασης στη Συρία όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια", τόνισε ο Σαρκοζί εκτιμώντας ότι "θα έπρεπε να ενισχυθούν τα αντιτρομοκρατικά μέτρα" αμέσως.

"Θα πρέπει αναμφίβολα να υπάρξει αποδοχή για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής διερευνητικής επιτροπής προκειμένου να "αντλήσει τα διδάγματα αυτών που προκύπτουν", δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος "Οι Ρεπουμπλικανοί" (LR), ο οποίος κατηγόρησε επίσης τον Ολάντ ότι "μίλησε με υπερβολική ελαφρότητα για την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Γαλλίας. Τα ελλείμματά μας και το δημόσιο χρέος μας διακυβεύουν την ανεξαρτησία μας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ