Ν. Ηλιόπουλος: Λήψη μέτρων για την διασπορά σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας

Ν. Ηλιόπουλος: Λήψη μέτρων για την διασπορά σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε χθες ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα αντιμετωπίζουν τη διασπορά του κορονοϊού στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στους χώρους εργασίας.

Μιλώντας στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ITV των Ιωαννίνων, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας». Επεσήμανε επίσης ότι «η πλειοψηφία των μολύνσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, γίνεται στους χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «δεν έχει πάρει μέτρα πουθενά στην Ελλάδα για την αποτροπή της διασποράς στους δύο αυτούς σημαντικούς χώρους».

«Γι' αυτό κάθε φορά εκτινάσσονται τα κρούσματα με το που χαλαρώνουν λίγο τα περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε.

Για την οικονομία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η Ελλάδα το 2020 είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους». Μετέφερε τον φόβο που εκφράζουν οι εκπρόσωποι της εστίασης στις επαφές που έχει μαζί τους ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το 40% με 50% των μαγαζιών δε θα μπορέσουν να ξανανοίξουν. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει «άμεσα ουσιαστικά μέτρα, προτού είναι πολύ αργά».

Για τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Παιδείας, ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «η εφαρμογή αυτού του νόμου σημαίνει ότι 24.000 μαθητές, που τώρα προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα μείνουν εκτός πανεπιστημίου» και πως «τα ίδια παιδιά, εάν έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να πάνε σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο και να πάρουν ένα δίπλωμα, το οποίο η κυβέρνηση καθιστά ισότιμο με το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «βαθιά προσβλητική» την αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι «οι πρυτάνεις είναι εθισμένοι στην απειλή της κακοποίησης», σχολιάζοντας πως «τέτοιες εκφράσεις δείχνουν δυσανεξία απέναντι στη Δημοκρατία, γιατί η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχει μείνει, πλέον, χωρίς κανένα στήριγμα».