Ν. Φίλης: Θέλουμε το σχολείο να είναι ένας χώρος δημιουργίας

Ν. Φίλης: Θέλουμε το σχολείο να είναι ένας χώρος δημιουργίας

«Θέλουμε το σχολείο να είναι ένας χώρος δημιουργίας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, χαιρετίζοντας σήμερα το πρωί, την έναρξη της προβολής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Το αγόρι και ο κόσμος», στον κινηματογράφο Αλκυονίς.  

Η ταινία του Αλέ Αμπρεου (2013), η οποία είχε προεπιλεγεί για τα όσκαρ, αποτελεί μια από τις ταινίες που θα ενταχθούν σε σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. «Το πρόγραμμα προσπαθεί να μετατρέψει την κυρίαρχη τάση του πολιτισμού μας που είναι η κατανάλωση εικόνων σε δημιουργία πολιτισμού», επεσήμανε ο κ. Φίλης, κάνοντας αναφορά και στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, οι ταινίες του οποίου θα προβάλλονται στην Αθήνα μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου. 

Τέλος, ο υπουργός επεσήμανε τη σημασία της συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε ανάλογα προγράμματα και τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί, με το μεράκι τους, είναι εκείνη η «αναγκαία παράμετρος που θα οδηγήσει το σχολείο να βγει από την κρίση και να γίνει ένα σχολείο συνεργασίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ