Ν. Φίλης: Άλλος ένας υπουργός που δεν θέλει να ανασχηματιστεί

Ν. Φίλης: Άλλος ένας υπουργός που δεν θέλει να ανασχηματιστεί

Πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα οι υπουργοί της κυβέρνησης που δημοσίως δηλώνουν ότι δεν θέλουν αλλαγή υπουργείου στον επικείμενο ανασχηματισμό και βάζουν ...δύσκολα στον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, τον κ. Π. Σκουρλέτη κ.ά,  ο Νίκος Φίλης με συνέντευξή του στην ΑΓΟΡΑ στέλνει μήνυμα στο Μαξίμου λέγοντας πως δεν επιθυμεί θέση στο κόμμα και θέλει να μείνει στο υπουργείο γιατί έχει δρομολογήσει "σημαντικό έργο".

Ο υπουργός, δηλώνει συγκεκριμένα ότι δεν επιθυμεί κάποια άλλη θέση στο κόμμα αλλά να παραμείνει στο υπουργείο όπου έχει δρομολογήσει “ένα σημαντικό έργο" που αναγνωρίζεται, όπως λέει, από την κοινή γνώμη. “Διαμορφώσαμε την προοπτική της δημοκρατικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης”, σημειώνει, και προαναγγέλλει την εκπόνηση τριετούς σχεδίου όπου προβλέπεται ένα εισαγωγικό σύστημα, λιγότερο ψυχοφθόρο και κοστοβόρο για τους μαθητές των λυκείων.

Κατά τα άλλα είναι αισιόδοξος για την αντιμετώπιση των ανοικτών μετώπων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και σημειώνει ότι το γνωρίζουν όλοι και κυρίως η “εσωτερική τρόικα” για αυτό και επιμένει “λυσσασμένα στην περιβόητη τακτική της αριστερής παρένθεσης”.

Ο κ. Φίλης χαρακτηρίζει “εξόχως αντιδημοκρατική” αυτή την πρακτική που έχει στόχο την “πολιτική αστάθεια” σε μια περίοδο που κρίνονται μεγάλα διακυβεύματα (ρύθμιση χρέους, ενίσχυση και ρευστότητα της οικονομίας, ανάπτυξη, κ.α.). Υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Αριστερή διακυβέρνηση η οποία επιπλέον κρίνεται για το ήθος της, την σχέση ειλικρίνειας με τον πολίτη, την αποτελεσματική διαχείρισης της καθημερινότητας και τη σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα. "Δεν παραμυθιάζουμε τους πολίτες με ένα δικό μας succes story", δηλώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «θέτουμε σαφείς στόχους και μιλάμε για δυνατότητες και όχι για βεβαιότητες».

Για τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, ο κ Φίλης σημειώνει ότι πρέπει να “διευκρινιστούν οι εκατέρωθεν ρόλοι” προς όφελος όλων. Αναγνωρίζει την “αντίληψη συνεργασίας” του Μακαριότατου, για τον οποίο σημειώνει ότι από τη θέση του στο πηδάλιο Εκκλησίας έχει επιδείξει τη σπουδαία φιλανθρωπική δράση της τα τελευταία χρόνια.