Ν. Ανδρουλάκης: Το προοδευτικό μέτωπο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πεδίο συναλλαγών

Ν. Ανδρουλάκης: Το προοδευτικό μέτωπο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πεδίο συναλλαγών

 

Την απογοήτευση που προκαλεί ο «συνεχής ευτελισμός της πολιτικής», επισήμανε σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής με αφορμή τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής, επισημαίνοντας ότι το προοδευτικό μέτωπο, όπως το ερμηνεύει ο κ. Τσίπρας, είναι ένα «πεδίο προσωπικών συναλλαγών».

«Το προοδευτικό μέτωπο όπως το ερμηνεύει ο κ. Τσίπρας, είναι ένα πεδίο προσωπικών συναλλαγών και όχι θεσμικού πολιτικού διαλόγου. Είναι μακριά από τις αρχές μου αυτές οι πρακτικές. Εμείς θα προχωρήσουμε αυτόνομοι κόβοντας δεσμούς με νοοτροπίες που πλήγωσαν και συνεχίζουν να πληγώνουν τον ελληνικό λαό. Οι πραγματικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, επιβάλλουν νέο ήθος», υπογράμμισε.

«Η Δημοκρατική Παράταξη έχει ισχυρό ιστορικό, αξιακό και πολιτικό φορτίο σε σχέση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και αυτό δεν οριοθετείται με μεζούρες» σημειώνει ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος ότι είναι δυνατή η επίτευξη «διψήφιου ποσοστού στις επόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να προχωρήσει «αυτόνομα, κόβοντας δεσμούς με νοοτροπίες που πλήγωσαν και συνεχίζουν να πληγώνουν τον Ελληνικό λαό», ενώ χαρακτήρισε ως «αντιδημοκρατικό πισωγύρισμα και προϊόν παρασκηνιακών διαβουλεύσεων που απαξιώνουν τη δημοκρατία» κάθε κίνηση επαναφοράς της λίστας στις ευρωεκλογές, καθώς «όπως ο λαός επιλέγει δημοκρατικά αυτοδιοικητικούς και βουλευτές, πρέπει να έχει το δικαίωμα να εκλέγει και τους ευρωβουλευτές του».

Τέλος, ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει πως αυτό «πρέπει να είναι ανοιχτό και δημοκρατικό ώστε να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις που έμειναν να αγωνιστούν για την παράταξη».

 

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο του Ποταμιού σημείωσε ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για ότι συνέβη μετά τον Νοέμβριο του 2017 στον χώρο μας. «Θέλω να υπενθυμίσω ότι στις Ευρωεκλογές του 2014 το ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο της Ελίας άγγιξε το 8%, ενώ το Ποτάμι έφτασε το 6,6%. Ας σκεφτούν οι πρωταγωνιστές των αποφάσεων πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα σήμερα αν η δημοκρατική παράταξη είχε ένα ποσοστό της τάξης του 15%, που πέρσι τον Νοέμβριο οι πολίτες που συμμετείχαν μας έκαναν να πιστέψουμε ότι θα μπορούσε να είναι ένας ρεαλιστικός στόχο», συμπλήρωσε.