L. Di Maio: Θέλουμε να δώσουμε περισσότερες εξουσίες στην ΕΕ για την καταπολέμηση της φτώχειας

L. Di Maio: Θέλουμε να δώσουμε περισσότερες εξουσίες στην ΕΕ για την καταπολέμηση της φτώχειας

«Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε περισσότερες εξουσίες στην Ευρώπη για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας», απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio. «Το πρόβλημα τις καταπολέμησης της φτώχειας αφορά την Νότια Ευρώπη αλλά και πολλές περιοχές του Βορρά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να μπει δυναμικά στην ατζέντα όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο Di Maio.

«Θεωρούμε, επίσης, ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην Ευρώπη για την εναρμόνιση των φορολογικών πολιτικών και για την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων», προσέθεσε ο Di Maio, απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στην Ιταλία, υπογράμμισε ότι το κίνημά του θέλει να ξεκινήσει διάλογο και όχι σύγκρουση με την Ευρώπη, ότι δεν επιθυμεί την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ και ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν έχουμε καμία σχέση με εξτρεμιστικές δυνάμεις», είπε ο Di Maio, ενώ σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική σχέση ελλείμματος-AΕΠ στο 3%, τόνισε πως «όλοι, πλέον, συμφωνούν στο ότι το ποσοστό αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί».

«Είμαστε μια πολιτική δύναμη η οποία πέτυχε εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη Νότια Ιταλία, αλλά τα ποσοστά μας ήταν άκρως ικανοποιητικά και σε βόρειες περιοχές της χώρας, όπως το Πεδεμόντιο και τη Λιγουρία. Και πρέπει να γίνει σαφές ότι οι κακοτεχνίες στα δημόσια έργα, όπως και η διαφθορά, υπάρχουν τόσο στην Κάτω Ιταλία, όσο και στις βόρειες περιφέρειες της χώρας μας», δήλωσε ο Luigi Di Maio.

Κατέστησε σαφές, τέλος, ότι «το μεγάλο στοίχημα του κινήματος Πέντε Αστέρων, είναι να αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις, καταφέρνοντας, παράλληλα, να μειώσει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, χάρη και στην περικοπή της σπατάλης και άχρηστων δαπανών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP