Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Μεϊμαράκης ευθύνεται για την έλλειψη δημόσιου διαλόγου στη ΝΔ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Μεϊμαράκης ευθύνεται για την έλλειψη δημόσιου διαλόγου στη ΝΔ

Ευθύνες στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την έλλειψη δημόσιου διαλόγου στη ΝΔ επέρριψε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο ανθυποψήφιος του για την ηγεσία Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπήρξε και άτυπη τηλεμαχία με τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος την ίδια ώρα έδινε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σημειώνεται ότι οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης συμφώνησαν σε τηλεμαχία στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την επόμενη Τρίτη στις 8 το πρωί. Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού και στους 4 υποψηφίους για debate, με μόνο τους δύο (Μητσοτάκη-Γεωργιάδη) να έχουν αποδεχθεί μέχρι στιγμής.

Για τη ΝΔ

Ειδικότερα, όσον αφορά τα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σε όλες τις χώρες γίνεται δημόσιος διάλογος για το ότι δεν γίνεται είναι ευθύνη Μεϊμαράκη. Η αδυναμία διαλόγου είναι παθογένεια της ΝΔ λες και αν διαφωνήσουμε δημόσια το κόμμα δεν θα είναι ενωμένο την επόμενη μέρα. Η ενότητα δεν αρκεί από μόνη της ενωμένοι ηττημένοι δεν πάμε μακριά το θέμα είναι ποιος μπορεί να υλοποιήσει τις αλλαγές στη ΝΔ.

Για τις αιχμές Τζιτζικώστα ότι «εγώ δεν εκφράζω υποσύνολα της παράταξης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «εκλέγομαι στη Β' Αθηνών από το 2004 τρεις φορές πρώτος και μια φορά δεύτερος, ο Απόστολος εξελέγη μια φορά και τη δεύτερη δεν τα κατάφερε.»

«Προφανώς και θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, δεν θα φτάσει κανείς υποψήφιος το 50% με τέσσερις υποψηφίους» παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το skai.gr, χαρακτήρισε ακόμη τον Άδωνη Γεωργιάδη, που έδινε την ίδια ώρα συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ως «πολύ καλό υπουργό που προέρχεται από διαφορετική ιδεολογική αφετηρία...» «Εγώ είμαι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, επί της αρχής, δεν ξέρω την άποψη του Άδωνη. Αυτός είναι δεξιός, εγώ είμαι κεντροδεξιός. Συμφωνούμε στην ανάγκη ιδιωτικής οικονομίας και προσέλκυσης επενδύσεων» τόνισε, διευκρινίζοντας πάντως ότι «μάς ενώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.»

Με το 28% των εκλογών δεν παμε πουθενά Ο πολιτικός μου λόγος εχει απήχηση και όσους ψηφοφόρους είναι εκτός ΝΔ σημείωσε.

Οικονομία - πολιτική

«Η αύξηση της νόμιμης απασχόλησης αποτελεί συνθήκη επιβίωσης του ασφαλιστικού συστήματος» ξεκαθάρισε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την ανάγκη επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε «η χώρα χρειάζεται επενδυτική έκρηξη». «Τα κεφάλαια βρίσκουν κι αλλού διεξόδους αν κάνουμε τη ζωή των επενδυτών δύσκολη». Το ΣτΕ έχει βρει σωστή ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, φέρνοντας και ως παράδειγμα την απόφαση για τις Σκουριές. «Οι Σκουριές έγιναν αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης από τον ανεκδιήγητο κ. Σκουρλέτη» σημείωσε, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Περιβάλλοντος.

«Είναι απολύτως ακατανόητη η ολιγωρία της κυβέρνησης να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης στον κ. Κουμουτσάκο, αλλά και η άρνησή της να δώσει εξηγήσεις για την καταγγελία του κ. Πανούση» σχολίασε δε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι «είμαι περήφανος για το όνομα μου, έλεγε πολλές αλήθειες και είναι παρεξηγημένος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει τη δική του πολιτική πορεία.

Διαβάστε ακόμα:

-Απ. Τζιτζικώστας: Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκανε καλά την δουλειά του